03-07Hele fijne zomer! Tot in augustus!

Terugblik Hemelvaartstoernooi

Afgelopen donderdag heeft Avanti weer deelgenomen aan een van de Hemelvaartstoernooien die ons land rijk is. Dit jaar zijn we naar GKV gegaan en het was voor het eerst dat we dit toernooi bezochten.

Om 8:15 was het verzameltijd op het parkeerterrein bij Avanti, waar drie bussen al klaar stonden. Ruim 150 Avantianen hadden zich ingeschreven voor de bus en ze waren allemaal op tijd, waardoor de bussen mooi op tijd konden vertrekken. Na een voorspoedige reis, kwamen we rond half tien aan bij het sportcomplex van GKV. Daar volgde een invasie van het grasveld, dat al gauw behoorlijk blauw kleurde. Badlakens werden uitgespreid en de eerste snoep verorberd. Het was al vroeg aangenaam warm en die warmte zou in de loop van de dag alleen maar toenemen.

Er waren niet zo heel veel andere verenigingen. Avanti had duidelijk het grootste aantal teams op de been gebracht. Met twintig teams hadden we zo’n kwart van het aantal inschrijvingen. GKV, KOAG en Vitesse hadden ook een behoorlijke afvaardiging. Helaas voor de organisatie hadden op het laatste moment een aantal teams afgezegd, waardoor zij tot in de nacht nog hebben doorgewerkt om een nieuwe poule-indeling te maken. De door ons vooraf gemaakte schema’s konden daardoor ook deels de prullenbak in. Het gevolg was enige chaos aan het begin van het toernooi, maar toen de wedstrijden op gang waren, liep het allemaal wel. De scheidsrechters van Avanti hadden onderling goed hun fluitbeurten verdeeld en de coaches wisten waar ze (indien nodig) wisselspelers voor hun teams konden halen bij andere teams.

De hele dag scheen de zon uitbundig, waardoor het een mooie maar ook een uitputtende dag werd voor de spelers. De organisatie had blijkbaar ook geen rekening gehouden met zulk fraai weer, want halverwege de middag was het ijs al op. Een mooie bijkomstigheid was de aanwezigheid van Giovanni van Bronckhorst, die een zoon bij KOAG heeft spelen. We hopen dat hij nog een beetje tijd had voor het spel van zijn zoon, want ik zag behoorlijk veel Avantianen een foto of handtekening bij hem scoren. Ook veel ouders (met auto of fiets) kwamen even langs om de prestaties van de kinderen te bekijken, waardoor het allemaal een gezellige bedoening werd.

Een aantal teams van Avanti hadden het zwaar in hun poules, maar er werd gelukkig ook behoorlijk wat gewonnen. Avanti ging tegen de avond dus zeker niet met lege handen naar huis.

Op de dag zelf hebben veel Avantianen bijgedragen om het een succesvolle dag te laten worden. De coaches, de scheidsrechters en de mensen, die er stonden als er iets geregeld moest worden: hartelijk dank voor jullie bijdrage.

In de voorbereiding en op de dag kunnen er natuurlijk altijd verbeterpunten zijn. Heb je feedback voor ons, zodat wij het de volgende keer beter kunnen doen, dan horen we dat graag. Mail ons dan via: toernooicie@avantikorfbal.nl

Hopelijk tot volgend jaar, de toernooicommissie.

PS: We hebben een aantal gevonden spullen mee terug naar Avanti meegenomen, waarvan zaterdag nog alleen een groene Dopper met drinkdop nog niet bij de eigenaar terug was. De eigenaar kan die in de doos met gevonden spullen in het rek links bij de toiletten van de kantine terugvinden.

Bekijk het album: https://www.myalbum.com/album/7zIGzIIVpoTW

Of bekijk het album als fotoboek: https://www.myalbum.com/shop/photobook/7zIGzIIVpoTW