skip to Main Content

Het Schoolkorfbaltoernooi  houden wij dit jaar op zaterdag 23 juni 2018

PROGRAMMABOEKJE

De groepen 3,4 en 5  spelen van ong. 9.00 tot ong. 12.00 uur, aansluitend de prijsuitreiking.  De groepen 6,7 en 8  spelen van ong. 13.00 tot ong.16.00 uur, aansluitend de prijsuitreiking.  Bij eventuele mix-teams van 2 groepen,(mixteams uit 3 groepen is het uiterste) bepaald de organisatie in welke klasse zij spelen. Dit kan betekenen, als kinderen van groep 5 en 6 in één team spelen, de kinderen van groep 5 ‘s middags moeten spelen, of andersom.

Om alle scholen evenveel kans te geven, is er een limiet aan het aantal korfballers per team.  Van de teams mag de helft korfballer zijn. Als er teveel korfballers in een team zijn, moet dit op school worden opgelost, door bijvoorbeeld met andere teams te ruilen.

Groep 3 speelt met acht-tallen verhouding jongens/meisjes is niet  belangrijk. Groep 3 speelt een aangepast korfbal spel: Schots Korfbal.

Groep 4 speelt met zes-tallen in één vak(wel graag 8 kinderen opgeven) = monokorfbal
verhouding 3 of 4 jongens en 3 of 4 meisjes. Tijdens de wedstrijden, mogen jongens ook meisjes verdedigen en ook andersom. (maximaal 3 korfballers in een team)

Groep 5,6,7 en 8 speelt met achttallen verhouding 4 jongens en 4 meisjes. (maximaal 4 korfballers in een team)

 

 

Back To Top