Still alive en ook dit jaar is Avanti 8 weer van de partij. Afgelopen zomer is er flink getransfereerd en naast de basis (Melody, Anne, Spek, Ronald, Elroy, Sebas) hebben we versterking gekregen van Nicole, Annemarie, Lisenka en Iris. Helaas pas het eerste verslag van dit seizoen maar we pakken nu uit met een heus seizoensoverzicht.

02 September | Wion 5 – Avanti 8 (11-10)
Zonder oefenwedstrijd op zak naar Wion voor de seizoensopening. Paar jaar geleden wist Avanti 1 hier een beslissingswedstrijd naar de Overgangsklasse te winnen, maar dit zorgde niet voor enige inspiratie of warme gedachten bij ons. De start van de wedstrijd was ook wel redelijk bedenkelijk, en na enkele minuten een vijf – nul (!!) achterstand. Zorgde dit voor witte gezichten bij Annemarie of had dit toch een andere reden? Opvallend ook de tik van Iris om schoenveters te blijven strikken. Zo leer je elkaar meteen een beetje kennen. De wedstrijd zelf werd een kansenmisfestijn.

#valsestart #ellendeopgrootveld #huilen

09 September | Avanti 8 – Weidevogels 5 (23-06)
Wedstrijd twee tegen Weidevogels. Eerste helft zeer stroef (9-5), maar tweede helft een Avanti 8 on fire. Melody wist er maarliefst 8 door het mandje te stouwen. Ongekende klasse natuurlijk.  Veel publiek ook uitgelopen en deze zagen allen het gebalde vuistje van Spek na afronding van een stippie. Zelfs bij 20-5 zie je de stress toenemen, maar wat kan onze aanvoedert (ook dit seizoen weer dus veel IK IK IK) hier toch goed mee om gaan.

#nooitjewificodedelen #privacy #eerstepunten #anneenanneineenvakisniethandig

16 September | RWA 5 – Avanti 8 (13-18)
De meeste legendarische wedstrijd van deze veldcompetitie werd wederom gespeeld in Rotterudammm. De bliksemstart, de eerste 4 aanvallen leverde een 0-4 op,  zorgde bij enkele spelers bij beide teams ook voor wat kortsluiting. Het werd een heerlijk potje rouwdouwen. Ronald gooide alles in de strijd (#watdoetdiehanddaar), en onze Spek aka Usain Bolt hebben we nog nooit zo hard zien lopen om het voor zijn teamgenootje op de nemen. Moet hij vaker doen!  Mooiste actie van de wedstrijd was in dit geval een verdedigende. Een heer van RWA wil bij het nemen van een strafworp de bal achter zijn rug door draaien, wat meteen voor een counterattack bij de onzen zorgde. Altijd de nieuwe spelregels lezen! Nadat Annemarie haar oordoppen heeft uitgedaan, kunnen we wederom 2 punten bijschrijven.

#PARTIJJJJJJJ #eerstdebalvangendanroepen #lekkerschreeuwentegenjeeigenscheids #scheidsbedankt

23 September | Avanti 8 – RWA 5 (16-12)
RWA had vorige week al naam gemaakt en kunnen we voegen in het illustere rijtje samen met KOAG en de Vinken (miss you guys). Wij hadden uiteraard weer zin in een lekker fanatiek wedstrijdje, maar daar dacht RWA anders over. Opstelling werd aangepast naar ons talent, en bovendien werd er bij elk speldenprikje sorry gezegd. Alleen de iets te fanatieke furieheer van Ronald zorgde met zijn stervende zwaan acties voor een beetje amusementswaarde (#schoenenkussen). Er werd overigens wel gewonnen!

#koplopert #enquette #tam #scheidsmoesterookomlachen

30 September | Avanti 8 – Wion 5 (13-9)
Avanti 8 bereikt ongekende hoogtes (in de praktijk gebracht door Elroy en Sebas)  en zowaar was daar een heuse  kampioenswedstrijd.Voor de meeste toch al weer een x-aantal jaar geleden. Lisenka weet in ieder geval haar wedstrijdjes wel uit te zoeken en maakte haar eerste minuten van het seizoen. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar in de loop van de tweede helft kon afscheid genomen worden van Wion. Die beker is van ons!

#kampioen #achtbaanweekend #3prijzenwinnen #langgeleden

07 Oktober | Weidevogels 5 – Avanti 8 (12-18)
Nog een keer shinen als kersverse kampioen. Lekker in de regen en wat hebben we genoten van het spelen met een zompige bal. Het was afzien! Zeker voor de dames die eerst hun spinnenangsten moesten overzien in de twijfelachtige kleedkamer van Weidevogels. Weidevogels speelde deze keer een stuk beter, waardoor de wedstrijd redelijk gelijk op ging. Anne liet in de slotfase nog een masterclass doorloopballen nemen zien (#zijscoortzewel).

In Pijnacker werd er genoten van bier, bitterballen, champagne en taart. Tevens zijn er mooie plannen voor de zaalcompetitie gemaakt met een bierschema 2.0. Daarnaast zijn we te zien in kuuroorden als Nijeveen, Bennekom en Gorredijk. *Update: excuus, verkeerde programma opgeroepen. We zijn gelukkig ook in de buurt (Kudelstaart?) te bewonderen.

#weloveachterverdedigen #bierenbitterballen #totindezaal