Na de winst van vorige week tegen koploper VEO stond er vandaag voor de D3 iets op het spel. Bij winst kon de D3 kampioen worden. In de afgelopen week hadden we goed getraind. We hadden vooral op de lange bal getraind. We hadden afgesproken om dit in deze wedstrijd tegen ALO te gebruiken.

De voorbereiding op deze wedstrijd was goed. Helaas kon Quinten door ziekte niet aanwezig zijn. We begonnen wel iets later, omdat de coaches van ALO niet wisten waar de paal moest staan en hoe een veld uitgelegd moest worden. De wedstrijd tegen ALO begon met heel veel kansen voor de D3. Deze gingen er niet in. De eerste kans voor ALO leverde wel direct een doelpunt op, waardoor we met een 1-0 achterstand begonnen. Daarna heeft de D3 orde op zaken gesteld. Met goede lange ballen, ook nog geplaatst (niet onbelangrijk) werd de verdediging van ALO onder vuur genomen. Helaas gingen niet alle ballen er in. Ik denk, dat we in totaal zeker zestig à zeventig keer hebben geschoten. Daarbij waren ook een heleboel doorlopen en korte kansen aanwezig. Helaas wilde het niet helemaal lukken om het gat van de korf te vinden. Aan het eind van de wedstrijd stond er wel een 1-13 eindstand op het scorebord, naar mijn idee had het ook 1-30 kunnen worden. De stand van 1-13 was wel voldoende om als eerste in de poule te eindigen. We hebben een beter doelsaldo dan VEO.

De D3 heeft weer laten zien waar ze goed in zijn. Goed verdedigen op gooilijnen, bij de lijn voorverdedigen en proberen zo snel mogelijk de bal onderscheppen. Ook aanvallend was het regelmatig goed. De lange bal werd goed gespeeld en er werden heel veel kansen gecreëerd. Soms waren we te egoïstisch en namen we zelf het schot, terwijl iemand anders beter en dichterbij vrij stond. Desondanks mag de D3 trots zijn op wat ze deze week hebben laten zien. Leuk is ook, dat iedereen (alle negen) hebben gescoord. Helaas werd het doelpunt van Timo afgekeurd, omdat deze verdedigd was en net buiten de tijd viel. Het is echter prettig als iedereen zijn/haar kansen krijgt om te scoren.

Na afloop nog even op de foto om daarna weer terug te gaan naar de kantine van Avanti. Hier stond een lekkere taart en kinderchampagne klaar. Na het praatje van Tanja en het uitreiken van de medailles kon er aangevallen worden. Avanti, bedankt voor de traktaties.

De eerste helft van het veldseizoen is hiermee ten einde gekomen. De D3 heeft progressie gemaakt, traint steeds beter en laat al het geleerde ook in de wedstrijden zien. In de zaal gaan we dit zeker verder uitbreiden. Ik hoop, dat we twee keer per week mogen trainen in de zaal, zodat we nog veel beter worden. Mijns inziens hebben we de tweede keer hard nodig.

Ouders, heel erg bedankt voor de support de afgelopen periode. Het vervoer is nooit een probleem en het is fijn, dat kinderen altijd minimaal vijf minuten voor aanvang van de training aanwezig zijn, zodat we op tijd kunnen beginnen. In de zaal hoop ik hier ook op, aangezien we dan geen mogelijkheid hebben om iets langer door te trainen. De volle twee uur hebben we nodig om de volgende stappen te zetten.

Ik ben benieuwd hoe het in de zaal gaat worden. Zoals het er nu naar uit ziet gaan we spelen tegen ALO D1, DES D1, Excelsior D2, De Meervogels D1, ODO D1, Valto D2 en Weidevogels D1. De Meervogels en DES spelen op het veld in de hoofdklasse, maar staan helemaal onderaan. ALO en Excelsior kennen we. De andere teams worden een verrassing. Met veel inzet, enthousiasme, plezier en goed trainen moeten we wel een eind kunnen komen.

D3, succes in de zaalcompetitie

René