Wat een grap, weer eens een wedstrijdverslag van Avanti 8. Na het succesvolle veldseizoen (lees: hier) werd het opvolgende zaalseizoen een pijnlijke grap. De 6de plaats toch een beetje 8-onwaardig en zeker de nederlaag bij VZOD (thuis nog 23-06 van gewonnen..) deed een beetje pijn. Vandaar de wat beperkte (lees: geen) verslaggeving van de laatste maanden.

Nieuwe kansen op het veld! De oefen-overwinning op KCR gaf het nodige vertrouwen (lees: arrogantie). Als onze aanvoerder dan ook nog eens zijn schoenen van zijn vader meeneemt (lees: te grote schoenen), dan is het weer zoooon dag en kan het feestje beginnen.

Tegenstander is Achilles 7, de oude ploeg van Ronald. Ronald heeft een hoop ploegen versleten, en is daardoor ook een vip op de korfbalvelden die door menig scheidsrechter wordt herkend. Komt dit door zijn streken of zijn uitmuntende spel? Anyway, een weerzien dus met zijn oude ploeg. Echter, waren zijn oud-teamgenoten schijnbaar een beetje bang voor Ronald, want er stond zaterdag een erg jonge tegenstander tegenover ons.

De start van de wedstrijd was lekker. Er wordt snel een 5-1 voorsprong gepakt, maar Achilles scoort ook prima mee en bij rust staat er dan al 9-9 op het bord. Ondertussen heeft Spek nog een strafworp gemist. Wat blijft dat toch een heerlijke combinatie, Spek + Strafworp + Mis.

In tweede helft komt Daan erin voor Elroy, die last heeft van zijn eigen Achilles (lees: echt geen grap). We houden nog even het initiatief, maar Achilles weet stiekem toch op 13-16 te komen. Er komt dan wat meer beleving in het veld en met nog een minuut of tien sluiten we weer netjes aan 16-16.

Ondanks de rake stip van Spek (jammer), zijn het toch de dames die de wedstrijd beslissen in de slotfase door mooie doorloopballetjes van Iris en Nicole. 21-18 winst!

Geen korfballeaguefinale voor ons komende week (wellicht volgend jaar wel), dus een vrij korfbalweekend. Mocht je ons op zulke momenten toch missen, dan is de Avanti-8-merchandise-lijn iets voor jou. Bijvoorbeeld een broodtrommel met foto van jouw favoriete sterspeler of speelster uit 8 erop. Andere mogelijkheid is Valto uit, live om 13:30 op 14 april.