Weer winst!

Weer een winstpot; dit keer tegen Excelsior. De uitslag doet vermoeden dat het weer makkelijk ging voor de D3. Schijn bedriegt. Er moest hard gewerkt worden om tot een doelpunt te komen. Daarnaast moest er opperste concentratie zijn in de verdediging. De D3 liet beide zaken zien, er werd hard gewerkt en er werd geconcentreerd verdedigd.

Een goed begin…

De eerste helft hebben we afgesloten met een stand van 5-2 in het voordeel van Avanti. Het liep niet zoals vorige week, toen elke bal erin vloog. Nu werd er geduldig naar een kans gespeeld en werd er wel veelvuldig geschoten. Dus het was wachten op de doelpunten. Vijf doelpunten scoren in 25 minuten is redelijk.

…is het halve werk

In de tweede helft ging de D3 los en wisten zij nog 8 keer de korf te vinden. Er werd weer goed naar elkaar gekeken en bij het uitverdedigen konden we ballen onderscheppen en onmiddellijk een doelpunt maken. Verdedigend zat het ook wel goed in elkaar. Er werden nog maar twee goals doorgelaten. Uitslag derhalve 13-4 in het voordeel van Avanti.

82 doelkansen

Tijdens deze wedstrijd hebben Laura en Vera even bijgehouden hoeveel keer wij een schot, korte kans, doorloopbal, vrije bal of strafworp kregen in deze wedstrijd. Het aantal doelkansen is 82 tegen 17 van Excelsior. Een groot verschil dus. Deels te verklaren door de manier van verdedigen door jullie. Jullie zitten overal dicht op en proberen het gooien zo lastig mogelijk te maken. Daarnaast onderscheppen jullie ook veel ballen bij het uitverdedigen, waardoor de bal vaak niet in de aanval van Excelsior is gekomen.

Van de 82 doelkansen weet Avanti er 13 te scoren, een percentage van bijna 16%. Excelsior heeft er 4 kunnen scoren uit 17 doelkansen, een percentage van ruim 23%. Dit wil dus zeggen, dat Excelsior beter in de afronding was dan Avanti. Als Avanti het percentage van Excelsior zou halen, dan zouden zij op ca. 19 doelpunten uitkomen. Dit is dus iets om aan te werken.

Weidevogels

Komende week de laatste wedstrijd van het jaar 2017 tegen Weidevogels. We kunnen deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien. Met hard werken en goed naar elkaar kijken moet het mogelijk zijn om ook uit Bleiswijk twee punten mee te nemen.

Succes!
René