Even voorstellen: wij zin Avanti E5 bestaande uit: Lieke, Laure, Britt, Kelt en Koen. Met als Trainsters: Anouk en Femke. In dit team zijn er spelers die dit jaar voor het eerst aan korfbal doen. Winnen doen we graag, maar lol maken vinden we het allerleukst, zelfs als het regent.

Zo ook vandaag, waar de “return” tegen KZ Danaiden E3 op het programma stond. Hier hadden we “uit” nipt van verloren, dus met het nodige “thuisvoordeel” zouden we deze wel kunnen winnen. Vandaag helaas zonder het trainersduo Anouk en Femke, maar deze plek werd vol overtuiging overgenomen door Herco. Ondanks alle weerapps die voorspelde dat het droog zou blijven, begonnen we met regen. De E5 kennende, mocht dit de pret niet drukken, dus vol frisse moed begonnen we aan de wedstrijd, dit geldt ook trouwens voor alle ouders en overige supporters. Het 1e kwart gingen we gelijk op, scoren deden we bijna, wij meer bijna dan de tegenstander. Stand 1e kwart 0-0 en regen. 2e kwart de openingstreffer door Britt, maar al snel gevolgd door een tegentreffer 1-1 (regen) gelukkig werd al snel nr 2 gescoord en nog geen 2 min later nr 3. Eindstand 2 kwart 3-1 en niet te vergeten …. regen. Het 3e kwart begonnen we uiteraard met regen en een tegentreffer 3-2, maar wederom binnen 2 min maakte Koen er 4-2 van en eindige het 3e kwart in 5-3 en was het nou droog…? Oh nee regen natuurlijk… Op naar het 4e en laatste kwart, we waren in “the winning mood” maar helaas KZ vocht zich terug in de wedstrijd en kwamen op gelijke hoogte 6-6. Had ik al genoemd dat het regende? Nu werd het spannend, zeker toen KZ de ene strafbal na de andere kreeg, die (gelukkig) werden gemist. Maar helaas daar kwam KZ voor met 6-7 en later kwam daar nog een treffer bij dus 6-8 en ja… het regende nogsteeds. Maar Avanti liet het hoofd niet hangen en we geloofde er nog in en net op dat moment maakte Laure er 7-8 van. Een gelijkspel dan maar, dat moest wel lukken, dat hadden we wel verdiend al was het maar vanwege de regen.Helaas kwam ook het 4 e kwart ten einde eindstand 7-8 en een nat pak.. ook voor de ouders/ supporters. Jammer van de eindstand, maar een goede wedstrijd gespeeld Goed gedaan allemaal. Goed gedaan “inval coach Herco” Nu op naar volgende week, de laatste wedstrijd tegen Lynx. Ik bestel vast een zonnetje en 20 graden.