Avanti | Flexcom kon deze zaterdag de goede reeks van de afgelopen weken geen vervolg geven. In de laatste thuiswedstrijd van David Post (stopt), Sijmen van den Bergh (naar Fortuna Delta Logistiek) en coaches Erwin van der Putte en Auke van Gemert (beiden naar OVVO) lukte het niet om tegenstander Tempo van het kampioenschap te houden. Het was geen beste wedstrijd van Avanti en het liep bijna de volledige wedstrijd achter de feiten aan. Na een 7-9 stand bij rust werd de eindstand 15-20. Door de nederlaag van SCO kon Tempo het kampioenschap gaan vieren. Vanaf deze plaats feliciteren wij Tempo van harte met dit kampioenschap en wensen wij hen veel succes komend seizoen in de Ereklasse.

Vuurwerk buiten de lijnen door Avanti | Flexcom, niet erbinnen.

Buiten de lijnen was er na het eerste fluitsignaal vuurwerk van Avanti | Flexcom, maar binnen de lijnen zorgde Tempo voor het vuurwerk. Binnen de minuut keek Avanti namelijk al tegen een 0-2 achterstand aan. Na tien minuten had Tempo de voorsprong al uitgebreid naar 2-6. Toch zou Avanti halverwege de eerste helft enigszins de aansluiting vinden bij 6-7 na drie dames doelpunten op een rij via Manon Balings 2x en Nikki van Trigt. En bij 7-8 via Nikki Klijn. In de eerste helft zouden vier van de zeven doelpunten bij de Pijnackernaren uit handen van de dames komen. De mannen hadden deze middag het vizier niet erg op scherp. Daar stond een gemakkelijk scorende Jelle Steeenbeek bij Tempo tegenover en hij was een belangrijke pion die het verschil maakte deze middag.

Manon Ballings goed op schot

Na de 7-9 stand halverwege de wedstrijd bleef de marge twee verschil tot aan de 9-11, maar daarna liep Tempo uit naar 9-13 via twee afstandsschoten. Avanti | Flexcom was niet meer bij machte om aan te haken en zo speelde Tempo de wedstrijd eenvoudig uit. Eindstand 15-20.

Een groot spandoek als dankjewel voor een groot coach. Erwin enorm bedankt!!

Doelpunten: Manon Ballings (3), Rick van den Blink (3), Stefan Hogervorst, Nikki van Trigt (2), Sijmen van den Bergh, David Post, Nikki Klijn en Jordi van Zuidam.

Overige uitslagen:
Nic/AlfaCollege – Wageningen 20-25
SCO – Oost Arnhem 19-23
Groen Geel – HKV/Ons Eibernest 28-16