Voorafgaande aan de wedstrijd werd door de voltallige selectie van Avanti | Flexcom een indrukwekkende één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de afgelopen donderdag overleden Bram Post, erelid van onze vereniging en vader van onder andere selectiespeler David Post en selectiesponsor Maarten Post. Het eerste team van Avanti | Flexcom sloot, vlak voor haar vertrek naar Groningen, aan bij deze herdenking. Ook de vlaggen op het Avanti-complex hingen halfstok. Het overlijden van Bram heeft een geweldige impact op iedereen binnen de vereniging. Verhalen te over wat Bram voor Avanti en voor vele mensen binnen de vereniging heeft betekend. Bram was Avanti. Het in memoriam op de site spreekt dan ook boekdelen. De familie stelde het zeer op prijs dat de voor zaterdag vastgestelde wedstrijden gewoon doorgang zouden vinden.

Vlaggen op het complex van Avanti hingen halfstok ten teken van rouw

Indrukwekkende minuut stilte door de voltallige selectie

Avanti | Flexcom speelde met zwarte rouwbanden

En zo stonden om 11 uur in de ochtend de teams van Avanti | Flexcom 2 en DSC 3 binnen de lijnen. Het vroege tijdstip was gekozen zodat de reservespelers van het eerste nog op tijd later op de middag in Groningen konden aansluiten. Het werd, net als in de uitwedstrijd, een gelijk opgaande wedstrijd waarbij geen van beide ploegen verder kon uitlopen dan twee doelpunten. Na een ruststand van 11-11 was het Avanti | Flexcom dat vaak aan de goede kant van de score zat. Na de 12-12 liep het uit naar 14-12 door Ruben Louwerse en Brend Dingenouts. Avanti legde veel energie in haar spel en dat resulteerde in een aantal onderscheppingen van Koen Ruigrok en Lisanne Bosma waar ook doelpunten uit voortkwamen. Halverwege de tweede helft maakte DSC weer gelijk (16-16) waarna Brend Dingenouts via twee schoten van afstand voor 18-16 zorgde. Toch liet Avanti | Flexcom deze voorsprong uit haar handen glijden. DSC kwam na de 20-18 gelijk en pakte anderhalve minuut voor het eindsignaal zelfs de 20-21 voorsprong. Het was topscoorder Brend Dingenouts die Avanti toch nog een punt bezorgde op deze emotioneel beladen zaterdag. Eindstand 21-21.

Doelpunten: Brend Dingenouts (6), Anneleen Kolenbrander (4), Niels Diepens (3), Koen Ruigrok (3), Alwin Blijleven (2), Kirsten Tuinder (2) en Ruben Louwerse.

Doelpunt van Koen Ruigrok in de maak