Avanti | Flexcom 2 vergat zichzelf te belonen na een prima eerste helft tegen de nummer twee uit de competitie DVO/Accountor 2. In de tweede helft waren de doelpunten schaars in het tweede aanvalsvak van Avanti en dat gaf DVO de gelegenheid om uit te lopen van 13-13 naar 13-19 in een kwartier tijd en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Na een 11-12 stand bij de rust werd het een 18-24 eindstand.

Koen Ruigrok scoort de 5-3

Zoals gezegd speelde Avanti | Flexcom 2 een prima eerste helft. De eerste aanval opende de score via Ruben Louwerse en Lisanne Bosma (2-0) en deze marge van twee doelpunten werd bij 6-4 verder uitgebreid naar 8-4 via Linde Pijper en Alwin Blijleven. De kansjes rond en achter de korf werden goed benut.

Het waren pittige duels onder de korf voor de beste positie tussen Ruben Louwerse en Benjamin Verhoef

Maar na de 9-5 kwam DVO dichterbij aan de hand van de scherpschutters Menno van der Neut en Chris van Haaren. Vooral de statistieken van Menno van der Neut waren deze dag indrukwekkend: van de 10 doelpogingen benutte hij er 10, een ongekend rendement van 50%. Twee minuten voor de rust was het weer gelijk (10-10) en DVO pakte door naar 10-12. Koen Ruigrok bepaalde de ruststand op 11-12.

Brend Dingenouts breekt door

Na de rust kwam Avanti nog knap weer gelijk op 13-13 via Ruben Louwerse en Lisanne Bosma. Maar helaas viel de doelpuntenproductie van Avanti vervolgens 15 minuten stil en DVO bleef wel scoren en liep uit naar 13-19. Deze marge van zes verschil bleef tot het einde op het scorebord. Eindstand 18-24. Jammer van de doelpuntloze fase in de tweede helft want Avanti speelde een goede wedstrijd.

Lisanne Bosma trefzeker met 4 treffers

Doelpunten: Lisanne Bosma (4), Ruben Louwerse (4), Koen Ruigrok (4), Alwin Blijleven (2), Marijn Diepens, Brend Dingenouts, Anneleen Kolenbrander en Linde Pijper.

Instructies voor Marijn Diepens van coach Mena Kuhuwaehl