Vorige week had Avanti | Flexcom 2 al knap de eerste competitiewedstrijd uit in Wormer gewonnen van Groen Geel 3. Deze zaterdag stond er een oefenwedstrijd tegen OVVO 2 uit Maarssen op het programma. OVVO is middenmoter in de reserve Hoofdklasse met 7 punten uit 7 wedstrijden. Avanti speelt op het veld in de reserve Overgangsklasse en is er alles aan gelegen om dit jaar kampioen te worden en te promoveren naar die reserve Hoofdklasse.

Vanwege de korfballeague finale werd de oefenwedstrijd op een ongewoon tijdstip gespeeld (11 uur) en het was duidelijk even wakker worden voor beide teams. In de beginfase had het eerste aanvalsvak van Avanti het betere van het spel en kansen te over, maar het miste de afronding. En zo kregen we tot de 4-4 een bijzonder scoreverloop van 0-2 naar 2-2 naar 2-4 naar 4-4, waarbij Alwin Blijleven drie van de vier doelpunten maakte. Anneleen Kolenbrander doorbrak de doelpuntloze periode van de eerste aanval na een kwartier met de 5-5.

Ruben Louwerse met een van de vele kansjes onder de korf

En na de 5-7 pakte Avanti | Flexcom met een rush van vier doelpunten van Brend Dingenoits, Lisanne Bosma, Kirsten Tuinder en Koen Ruigrok (na briljante combi met Alwin) de eerste voorsprong naar 9-7. Toch gingen de ploegen met een gelijke stand de rust in (9-9).

In de tweede helft werd het tempo door Avanti duidelijk opgeschroefd en dat resulteerde in mooie kansen en doelpunten. Vanaf de 9-10 scoorde de ploeg van Christie van Wijk en Mena Kuhuwaehl een zevenklapper en stond er een riante 16-10 stand op het scorebord. Anneleen Kolenbrander (2x), Alwin Blijleven (2x), Brend Dingenouts en Ruben Louwerse. De tempo versnelling had kracht gekost en veel passfouten waren het gevolg. OVVO kwam dichterbij tot 16-14, maar Avanti hield de regie over de wedstrijd via Sabrina Breve en Koen Ruigrok (18-14). De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 21-18 stand met de laatste drie Avanti-doelpunten van de weer hard werkende Brend Dingenouts (2x) en Ruben Louwerse.

Doelpunten: Alwin Blijleven (5x), Brend Dingenouts (4x), Koen Ruigrok (4), Anneleen Kolenbrander (3x), Ruben Louwerse (2x), Lisanne Bosma, Sabrina Breve en Kirsten Tuinder.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen het derde team van Blauw Wit uit Amsterdam. Dan is het zaak om het spel van de tweede helft tegen OVVO door te trekken in een hele wedstrijd.

Strafworp Brend Dingenouts