Helaas zat het er deze wedstrijd niet in. Al voor de wedstrijd leek het met de concentratie en focus niet goed te zitten. Slecht gooien, matig vangen en niet geconcentreerd schieten. Dit hebben we nog geprobeerd recht te zetten, maar het mocht helaas niet baten.

De eerste helft gingen we rustig door met waar we in de voorbereiding ook mee bezig waren: slecht gooien. Hierdoor waren we de bal geregeld kwijt bij het uitwerken van de verdediging naar de aanval en stond er veel druk op de verdediging. Hier maakte Refleks dankbaar gebruik van. Met leuk spel en flitsende aanvallen kwamen zij tot de doelpunten. Bij ons was het echt zoeken naar de goede kansen en keihard werken.

Tweede helft

De tweede helft hebben we een heel ander Avanti gezien. De tegenstander werd weer vastgezet en er werden regelmatig ballen onderschept. De kansen, die we kregen, gingen er helaas niet allemaal in. Verdedigend was het ook wat beter. Toch werden we regelmatig voorbij gelopen en kon Refleks ongehinderd een doorloop nemen. Oorzaak: matig voorverdedigen en matig verdedigen. We staan te rechtop met verdedigen.

De eindstand van 9-13 was verdiend, grotendeels veroorzaakt door een matige eerste helft.

Evaluatie seizoen

Ondanks de laatste wedstrijd kan de D3 tevreden zijn op wat ze hebben laten zien tijdens het seizoen. In de veldcompetitie na de zaal verloren we geregeld, maar toch was het minimaal. Met wat meer geluk en soms wat meer inzet hadden een aantal wedstrijden nog gewonnen kunnen worden.

Tijdens het seizoen hebben we echter wel grote stappen gezet, ook op technisch gebied. Soms kwam er een dipje (ook in wedstrijden), maar we kwamen er wel redelijk snel weer uit. Ondanks de verliespartijen in de tweede helft van het veldseizoen bleef de sfeer goed en bleef de D3 elke week weer vechten. Hiervoor mijn complimenten, want het valt niet mee om elke week weer te verliezen. Gelukkig wist de D3 de wedstrijd tegen ODO nog in winst om te zetten met uitmuntend korfbal.

Hopelijk kunnen jullie volgend seizoen op dezelfde voet verder in de C-categorie. Zaak is om meer concentratie op te brengen en je wat meer te focussen op het korfbal op de momenten, dat je op het korfbalveld aanwezig bent. We zijn vaak voor de wedstrijd en tijdens trainingen met hele andere dingen bezig dan korfbal. Het is slechts 2 uur trainen en 1 wedstrijdje spelen. Daarna mogen jullie weer van alles doen en bespreken.

Toch ben ik meer dan tevreden en trots op de ploeg. Gedurende het seizoen zijn ze ook als ploeg gegroeid, zowel binnen als buiten het veld. Er werd steeds meer met elkaar gedaan. Probeer dit ook echt door te zetten.

Rest mij nog de ouders te bedanken voor de support tijdens de wedstrijden. Jullie zijn altijd positief gebleven, want jullie zagen, dat de ploeg wel vooruit ging. Bedankt hiervoor. Ook nogmaals dank voor de cadeaus, die ik heb mogen ontvangen. Ik heb de ploeg met plezier training gegeven en gecoacht en ik hoop, dat ik volgende seizoen deze ploeg ook onder mijn hoede mag houden en daardoor deze ouders ook weer van de partij zijn. De toekomst zal het uitwijzen. 😊

Activiteiten komende weken

Zondag 10 juni gaan we met de ploeg nog lekker zeilen, met dank aan Johan Smoor en dinsdag 12 juni treedt de D3 aan tegen de ouders. Ik ben benieuwd wie er gaat winnen. Verder trainen we door tot en met 21 juni om daarna van een welverdiende vakantie te genieten.

Nogmaals bedankt voor een heel leuk seizoen en succes komend seizoen.

René