Avanti|Flexcom D3 is ook na de competitie nog lekker actief. Tot het schoolkorfbaltoernooi trainen we nog en we doen met de groep en ouders ook nog leuke dingen samen. In de afgelopen week hebben we met de ploeg gezeild en hebben we een wedstrijd ouders tegen de kinderen gedaan.

Zeilen – 10 juni 2018

Om 12.30 uur stond de D3 bij Avanti om vervoerd te worden naar Maasland. Om 13.00 uur werden we daar verwacht en zouden Jochem, Jasmijn en Johan Smoor klaar staan met 3 zeilboten om ons de kneepjes van het zeilen bij te brengen. Jan van Oosten was onze extra kapitein. Onder fantastische weersomstandigheden, een heerlijk zonnetje en redelijk wat wind, konden we op pad. Eerst tussen de weilanden door. Daarna konden we lekker zeilen op de plas.

De kinderen heb ik ook nog nooit zo rustig gezien; ze waren echt helemaal aan het relaxen. Waren ze ook maar zo op de training 😊. Het werd een hele leuke zeilmiddag. Rond 16.00 uur zijn we naar het haventje gegaan. Dit kostte wel wat moeite door de tegenwind die wij hadden om in het haventje te komen. Na wat proberen, is het uiteindelijk gelukt en konden de kinderen lekker gaan zwemmen in het haventje.

Daarna was er patat, zodat er weer voldoende energie was om terug te roeien naar de overkant van de sloot. Helaas was ook deze roeitocht met tegenwind en moest er flink met de krachten gesmeten worden.  Het was een hele leuke middag.

Johan, Jasmijn en Jochem, bedankt voor jullie inspanningen en organisatie. Het was echt heel erg gaaf. Deze middag zullen de kinderen zich nog lang herinneren

Ouders tegen de kinderen – 12 juni 2018

Afgelopen dinsdag hebben de ouders een wedstrijdje tegen de kinderen gespeeld. De D3 had het idee, dat ze wel even zouden winnen, maar helaas … De ouders waren toch iets beter dan ze gedacht hadden. De eindstand was 15-6 in het voordeel van de ouders. Het was wel een heel gezellige avond en ik heb onder ouders korfbaltalenten gezien.

Einde seizoen

En zo komt er ook weer een eind aan het leuke seizoen. Nog een weekje trainen en dan is het tijd voor de vakantie en nieuwe uitdagingen volgend seizoen. Zowel voor school als ook voor korfbal moet er weer hard aan getrokken worden. De meeste kinderen gaan naar de middelbare school. Op korfbalgebied moet er op een hogere paal geschoten worden en met een grotere bal gespeeld worden. Voorlopig nog maar niet aan denken en eerst genieten van een welverdiende vakantie.

Avanti D3 en ouders, bedankt voor een heel leuk seizoen met een perfecte afsluiting.

Groetjes,
René

Naschrift

René,

Namens alle kinderen en ouders wil ik je bedanken voor al je toewijding dit seizoen. Dat je ook na afloop van de competitie nog door ging met trainen, laat zien hoe gemotiveerd je bent om de kinderen beter te maken. Iets dat zeker gelukt is. Het spel is dit seizoen zichtbaar beter geworden, met soms hele mooie wedstrijden. En een kampioenschap in de eerste helft van de veldcompetitie. Het zeilen vormde een waardig slot van een mooi seizoen. Dank je wel.

Kinderen en ouders van Avanti D3