Weer een inhaalrace: verslagen van de afgelopen 3 wedstrijden. Twee thuiswedstrijden – tegen Excelsior en Fortuna – en één uitwedstrijd tegen ODO.

21 april 2018: Avanti|Flexcom D3 – Excelsior D1 (7-12)

Helaas deze week geen winst. We waren niet fel genoeg, verdedigden niet goed voor en zaten er gewoon niet dicht genoeg op. Hierdoor had Excelsior een makkie aan ons. De einduitslag 7 – 12 in het voordeel van Excelsior was meer dan terecht. Jammer, maar helaas. Dit was een wedstrijd die bewees, dat we als ploeg elke wedstrijd weer keihard moeten knokken en werken om tot een gewenst resultaat te komen. Een wedstrijd dus waarvan we weer wat konden leren.

Feline en Sofie deden deze wedstrijd allebei een kwart wedstrijd mee en hebben het heel goed gedaan. Nogmaals bedankt voor het invallen.

26 april 2018: Avanti|Flexcom D3 – Fortuna D2 (5-6)

Dat de D3 van de wedstrijd tegen Excelsior geleerd had, was duidelijk. Op de donderdagavond werkten we tegen Fortuna D2 keihard voor elke bal en verdedigden we goed uit. Ook verdedigend zat het redelijk in elkaar. Bij rust stond er een 3 – 0 voorsprong op het bord.

In de 2de helft een veel beter Fortuna, dat langzaam maar zeker dichterbij kwam. Dit resulteerde weer in een 3 – 3 tussenstand. Daarna gaf de D3 weer even gas en kwamen we op 5 – 3 voor. Helaas was ook nu weer de pijp de laatste 10 minuten leeg en kon Fortuna alsnog de winst grijpen.

Helaas, want de D3 had het verdiend om minimaal 1 punt over te houden aan deze wedstrijd. Toch kon het team met opgeheven hoofd van het veld afgaan: weer een goede 1ste helft en iets mindere 2de helft laten zien. Dit beloofde wat voor de volgende wedstrijd tegen ODO.

In de wedstrijd was de rentree van Vera, die na een lange blessureperiode weer haar eerste 12,5 minuut had gespeeld. Ook Melle was natuurlijk weer van de partij en speelde weer een kwart wedstrijd.

12 mei 2018: ODO D1 – Avant|Flexcom D3 (2-12)

Na 2 weken trainen en ook het Hemelvaatstoernooibij SWIFT (waar de eerste plaats werd bemachtigd), speelden we nu tegen ODO D1. In de zaal hadden we hier ook al eens tegen gespeeld. Toen werd ODO kampioen, maar konden we zeker de eerste wedstrijd heel goed mee komen. Het was zaak voor de D3 om in deze wedstrijd heel hard te werken en heel erg goed uit te verdedigen. Ook het werken met de lange bal was een opdracht.

De boodschap was goed overgekomen. Het team verdedigde heel goed uit waardoor ze heel veel ballen konden onderscheppen en dus regelmatig aanvallen. Ook gebruikten we regelmatig de lange bal, soms zelfs iets te veel. Maar het was leuk om te zien, dat opdrachten in ieder geval uitgevoerd werden.

Ook verdedigend stond het goed. Voorverdedigen ging redelijk (dit mag nog wel iets meer), maar het team volgde de tegenstander overal goed. Bij rust stond er dan ook een 1-6 voorsprong op het bord. We bespraken, dat we op dezelfde voet door moesten gaan. Dus overal druk geven en de tegenstander fouten laten maken.

De D3 ging inderdaad in de 2de helft lekker door met hetgeen ze in de 1ste helft hadden laten zien. Ook winst in de 2de helft: 1-6. Daardoor een uiteindelijke eindstand van 2-12 op het bord.

Eindelijk de zo verdiende en felbegeerde overwinning voor de D3, want ze hadden er al een aantal keer dicht bij gezeten. Deze week speelden Jasmijn en Stan ieder een kwart mee. Zij deden het uitstekend. Nogmaals heel erg bedankt voor het invallen.

En nu?

De komende 2 weekenden zijn we vrij en op 2 juni spelen we tegen Refleks D1. We zullen dan weer keihard moeten werken en dan zien we wel aan het einde van de wedstrijd of het resultaat gaat hebben. Daarna zit het seizoen erop en kunnen we de eindbalans opmaken van dit seizoen.

Succes de laatste wedstrijd.

René