Na een verdiend kampioenschap op het veld, heeft het D4 ook een waanzinnig zaalseizoen neergezet met als resultaat een prachtige tweede plek.

Twist is kampioen geworden, maar niet ongeslagen. Ze hebben één keer verloren… 3x raden van wie…. JUIST! Van de toppers van Avanti D4.

De laatste zaalwedstrijd zat er aan te komen en wij als coaches overzagen in de loop naar zaterdag de mogelijkheden van het treffen: ‘We hebben zo’n goed team. Het moet mogelijk zijn er vanaf het begin in te kleunen en in een hoog tempo en met goed spel de tegenstander steeds alleen onze hielen te laten zien. Een goede uitslag hoort tot de mogelijkheden, maar zijn de kids in staat deze strategie, in de laatste zaalwedstrijd, op te brengen?’

Ja dus! Precies zoals wij dachten, liet team Avanti|Flexcom D4 vanaf het begin zien hoe je korfbal met z’n allen speelt. Voordat tegenstander NIO ‘Wat heb ik nou aan m’n fiets hangen?’ kon zeggen, stond het al 3-0 voor de blauwwitten. En daar bleef het niet bij. Precies zoals wij wilden, gaf het team vanaf het begin vol gas. De voeten gingen pas van het gaspedaal af toen het laatste fluitsignaal geklonken had. Op het scorebord stond toen 19-4. Toen de kruitdampen wat waren opgetrokken en de scheidsrechter alle scores nog eens langsliep, bleek de eindstand 18-3 te zijn. Dit is precies wat wij voor ogen hadden: “Going out with a bang!”

Kortom: super gespeeld, toppertjes! We hebben er een filmpje van gemaakt:

De laatste wedstrijd van dit seizoen in de zaal, en nu dus door naar buiten. Wedden dat het daar ook weer net zo goed gaat?