Afgelopen zaterdag speelde Avanti F1 een dijk van een wedstrijd tegen de koploper uit de poule, ONDO F2. Bij winst zou ONDO kampioen worden; bij verlies ONDO gedeeld eerste met Phoenix. In ’t laatste geval is het komende zaterdag een onderling gevecht om ’t kampioenschap.

Voor Avanti stond er dus niets meer op het spel. In de vorige wedstrijd speelden we nog verrassend gelijk tegen Phoenix, want al een aantal wedstrijden niet gelukt was. Voor de wedstrijd had de F1 dan ook nog maar slechts 1 schamel puntje. Dit wilden we verdubbelen en liefst verdrievoudigen.

Wedstrijd

De vorige wedstrijd tegen ONDO verloren we met 9-3: het was tijd voor revanche. En revanche werd het. Het team speelde de hele wedstrijd met bezieling en inzet. Vooral aanvallend was het heel erg goed. Het leek wel of elke bal, die richting de korf ging, meegezogen werd om door de korf te gaan. Vooral Rik was “hot”.

Helaas hoorde verdedigen er ook bij in deze slopende wedstrijd. Want slopend was het bij een temperatuur van 27 graden in de felle zon. Het publiek had lekker een schaduwplekje opgezocht, terwijl onze kanjers en ook ONDO het publiek vermaakten op een heerlijke wedstrijd.

Uiteindelijk een eindstand van 20 – 17 zegt voldoende. Beide teams speelden op de aanval en lieten het verdedigend wat afweten. Opvallend was dat iedereen direct weg was bij balbezit en er ook meteen een lange bal gegooid werd, die ook nog eens geplaatst was. Hierdoor kwam de F1 heel vaak voor de korf vrij. En als je dan ook nog eens heel zuiver schiet, dan is het een feest om aan te vallen.

Alle spelers hadden een belangrijk aandeel in de overwinning.

• Wilco, die heel veel ballen onderschepte en ook zijn doelpuntjes meepakte,
  • Lilou, die regelmatig van dichtbij kon schieten,
  • Thijmen met het gooien van de lange bal,
  • Nicky, die veel ballen onderschepte,
  • Eva-Sophie liet zich van haar beste kant zien met de pogingen op de korf en haar verdedigende werk.
  • Over Rik hebben we het al gehad, hij was deze wedstrijd gewoon niet te houden.

Stand

In de stand staat de F1 nu met 3 punten nog steeds onderaan. Bij winst volgende week tegen Valto, neemt Valto de onderste plaats over. Deze week dus nog even lekker trainen om ook bij Valto de punten binnen te halen

Succes komende week.

René