Deze week stond de uitwedstrijd tegen DES op het programma. In de thuiswedstrijd verpulverden we deze ploeg met 21-1! We schoten toen met scherp.

De laatste weken behaalde DES goede resultaten, dus we mochten ze zeker niet onderschatten. Opdracht voor de D3: meteen scherp aan de wedstrijd beginnen en DES niet het idee geven dat zij tegen ons een goed resultaat konden neerzetten.

Verdedigen

De D3 startte gelukkig ook scherp. Gaf overal druk waardoor we wat risico konden nemen door ertussen te lopen. Zo nu en dan kon DES de lange bal wel gooien. Maar de D3 kon deze ballen onderscheppen, omdat ze ertussen liepen. En mocht dit niet het geval zijn, dan konden wij er gemakkelijk bij komen of gooide DES de bal meerdere malen uit.

Aanvallen

Aanvallend liep het niet altijd goed. DES trok een muur op rond de 4 à 5 meter. Aangezien de D3 te horen had gekregen om de kansen van niet te ver te zoeken, werd het even lastig. Gedurende de wedstrijd heb ik aangegeven om het maar van wat verder te zoeken; ook om te kijken of de tegenstander wel zou komen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 0-4 ruststand.

We konden scoren, omdat we goed uitverdedigden en daardoor ballen konden onderscheppen. Hierdoor ontstond soms wat chaos in de verdediging van DES en konden we tot een kans komen.

Tweede helft

In de 2de helft ging de D3 helemaal los. Nog beter verdedigen en ook nog beter aanvallen. Het is leuk om te zien dat er elke week weer andere kinderen zijn die doelpunten maken. De D3 is niet afhankelijk van 1 of 2 personen. In principe kan iedereen scoren. En ze gunnen elkaar een doelpunt: geven mooie ballen aan.

De eindstand was 3-12: een heel mooi resultaat.

Trots

De kinderen blij met de overwinning, maar ook de ouders zijn erg trots op de spelers en speelsters van de D3. Zij zien de ploeg – maar ook individueel – stappen maken. Dat is goed om te horen, maar we zijn er nog lang niet. We moeten nog meer kansen creëren door nog beter samen te spelen en nog scherper worden in de afronding. Daarnaast moeten we proberen nog meer concentratie en discipline op te brengen in de verdediging, waardoor een tegenstander nog minder kansen krijgt. Ook het voorverdedigen bij de paal moet beter. Dus keihard trainen en vooral goed luisteren en niet te veel praten tijdens trainingen is het advies.

Invallers

Deze week hebben Roel en Nicky meegespeeld. Timo was afwezig door een feestje en Vera is afgelopen week geopereerd. Hopelijk heeft deze operatie effect en kan zij haar verdere korfbalcarrière zonder pijn in haar knie spelen. Laura is inmiddels weer voorzichtig begonnen met 1x per week trainen. Ook zij heeft last van haar knie, maar helaas was er op de  foto geen schade te zien. Een fysiotherapeut probeert  Laura weer volledig aan het korfballen te krijgen.

Roel en Nicky: bedankt voor het invallen. Het ging hartstikke goed.

Excelsior

Volgende week tegen Excelsior. Dan gaan we er weer hard tegenaan om wederom een goed resultaat neer te zetten.

Succes.

Een trotse coach,