Het veldseizoen is ook voor de D3 hervat. We treden aan in een zware poule: de meeste teams hebben in de zaal tegen onze D2 gespeeld. De eerste wedstrijd was in Maasdijk tegen Dijkvogels D1.

Hervatting veldseizoen

We kwamen mooi op tijd aan en konden lekker lang inschieten. Daarna een klein praatje om de wedstrijd te starten in de vertrouwde opstelling. Helaas nog steeds zonder de geblesseerde Vera en Laura in de basis. Ook nu was Melle weer bereid om als reserve mee te gaan.

Eerste helft

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: die was niet erg best. Geen beleving, heel weinig vrijlopen en slecht plaatsen. Ballen die vlak langs ons heen gingen, lieten we gewoon gaan in plaats van deze te pakken. Hierdoor kwam de verdediging regelmatig onder druk te staan. Als we wel eens wat acties maakten, dan konden we ons ook meteen vrij spelen. De ruststand van 6-2 in het voordeel van Dijkvogels en was ook meer dan terecht.

Tweede helft

In de pauze hebben we afgesproken om meer agressie in het spel te leggen en dat we moesten proberen meer ballen te onderscheppen. Daarnaast moest er meer arbeid gelegd worden in het vrijlopen en het plaatsen. En wat zien we dan in de tweede helft: een herboren D3, die makkelijk meekon met Dijkvogels D1 en zelfs beter was. Er werden weer mooie doelpunten gemaakt en er werd weer hard voor elkaar gewerkt, waardoor we veel meer kansen kregen. Helaas was de afronding niet altijd zuiver en scoorde Dijkvogels ook nog wel eens, waardoor er aan het eind helaas geen puntje binnengehaald kon worden.

Trots

Toch kan de D3 trots zijn op wat ze de tweede helft heeft laten zien. Het is nu zaak om dit twee helften (50 minuten) te laten zien, dan denk ik dat we echt nog punten gaan halen. Komende week geen wedstrijd om daarna de strijd aan te gaan met KVS D1. De komende weken gaan we lekker hard trainen om te kijken of we hier wel punten binnen kunnen gaan halen.

Dank

Melle, bedankt dat je weer als reserve bent mee geweest. In de tweede helft heb je nog mee kunnen doen voor de niet geheel fitte Fien. Met een mooie aangeefbal en je fanatisme heb ook jij je waarde bewezen in deze wedstrijd.

René