Zaterdag 23 december gaat de Avantigeschiedenis in als de dag van de 015derby. Helaas was in de planning geen rekening gehouden met de voorwedstrijd van onze E3 tegen Fortuna. Waar Kerstmannen op de fiets naar Avanti onderweg gaan, hadden zij beter eerst in Delft kunnen gaan kijken. Dan wisten zij in elk geval welke tegenstand Avanti kan bieden.

Onze kanjers mochten tegen de ongeslagen koploper aantreden. Waar de E3 de afgelopen de stijgende lijn liet zien en vooral verdedigend en qua roulatie flinke stappen maakten, hadden Kirsten en Nils hun strijdplan klaar. Net als voorgaande wedstrijden speelden wij tegen lange spelers. Maar daar zijn wij aan gewend geraakt: dat was duidelijk.

Tactische wissels

De eerste 10 minuten waren voor Fortuna, maar we werden zeker niet weggespeeld. Onder indruk van de lange spelers, schoten we te weinig. Na 10 minuten tijd voor  tactische wissels en meteen werd het spelbeeld anders. Nils en Kirsten waren duideijk uitgeslapen en het spelbeeld goed geanalyseerd!

Het werd stuivertje wisselen. Met 5-5 in de rust was alles weer mogelijk. Fortuna nam een voorsprong van 7-5, maar toen werd duidelijk welke stappen de spelers van onze E3 hebben gemaakt de afgelopen weken. Verzorgd spel en vooral rustig blijven. De belangrijkste heer van Fortuna werd lamgelegd door zeer scherp verdedigen en het team vocht als team. Met zelfs een voorsprong van 7-9 op het scorebord!

Bovenin

Helaas kwam Fortuna terug naar 9-9. De spelers blijven rustig, de ouders op de bank niet. Met een schitterende aanval wordt de 9-10 op het bord gezet! Nog 2 minuten op de klok… En wat knap dat dan de wedstrijd wordt uitgespeeld, alleen goede kansen gepakt en goed verdedigd. De jonge E3 nestelt zich bovenin, tegen de koplopers aan. Kampioen worden is niet het belangrijkste, maar als onze E3 zo doorgaat,  is er nog veel mogelijk.

De eerste 015derby is voor Pijnacker! Op naar de Viergang  met trotse coaches, ouders en vermoeide E3-toppers!