Het moest uit de tenen komen maar Avanti 2 heeft het gered. Weer terug naar de Hoofdklasse op het veld. De benodigde overwininning, KCC had aan een gelijkspel genoeg, kwam pas vlak voor het einde van de wedstrijd. Brend scoorde onder de korf de 18-19 en KCC kon in de laatste aanval geen vuist meer maken. Kampioen !

Vlak voor tijd de winnende treffer van Brend

Halverwege de competitie stond Avanti nog drie punten los van de concurrentie. Maar deze voorsprong was in de tweede helft van de competitie verloren gegaan. Alleen winst tegen KCC zou nu volstaan.

In de beginfase valt bij KCC alles. Aan Avantikant doet alleen Alwin mee. De eerste vier Avantitreffers zijn van zijn hand.  Na 20 minuten spelen komt Avanti, wederom Alwin, voor het eerst langszij op 7-7.

Alwin lekker op schot in zijn laatste wedstrijd in de selectie

We gaan rusten met een 9-8 voorsprong voor KCC.

Samantha en Sijmen in de tweede helft in het veld

Avanti komt sterk uit de kleedkamer. Sabrina , Koen en Alwin ( nummertje 6 ) brengen Avanti voor het eerst op voorsprong, 10-11. Colin komt in het veld en die stelt Lisanne in staat de 10-12 te scoren. Anneleen tilt de stand zelfs nog naar 10-13. Sijmen en Samantha komen ook in het veld.

Koen 13-15

Avanti blijft op voorsprong, 12-14 Lisanne, 13-15 Koen, 13-16 Sabrina. Er zijn dan nog 10 minuten te spelen en die worden bloedstollend spannend. Anneleen 15-17. Brend 16-18. Nog 5 minuten. 17-18 en een stip voor Avanti. KCC neemt gelijk een Time-out. Wat een spanning. Ai, de strafworp wordt gemist. KCC tilt de gelijkmaker er in. Het zal toch niet ……

Ruben weer geweldig in de rebound

Maar Brend heeft het beste voor het laatst bewaard en scoort fraai onder de korf de winnende treffer.   Complimenten aan de ploeg die op geen enkel moment de kop heeft laten hangen en tot de laatste seconde is blijven strijden. Volgend seizoen dus in de Zaal en op het Veld weer Hoofdklasse voor  de Avanti reserves. Een mooier afscheidscadeau voor Christie en Mena was er niet !

“Veel mogelijkheden door sterke bank, je doet het met z’n allen”

Doelpunten : Alwin (6) , Brend (3) , Sabrina / Koen / Lisanne / Anneleen (2) , Niels en Kirsten (1)

Foto’s Nicoline de Bakker