De E1 is on fire: dat bleek afgelopen zaterdag weer. Na weken van korfbalrust trad het team aan tegen KOAG. De nummerlaatst in de poule.

De ploeg werd gewaarschuwd voor onderschatting. De eerste paar minuten waren nog redelijk spannend. Na een 0-3 voorsprong kwam KOAG terug tot 2-3. Een heer schoot heel scherp. Maar dit was al snel duidelijk waarop hij scherp verdedigd werd. Toen was de wedstrijd al snel over en uit.  Mooie combinaties wisselden elkaar af. De kleine KOAG-dame bleef ervoor gaan, maar voor de rest was er weinig echte tegenstand.

De E1 had makkelijk de 40 doelpunten kunnen halen, maar door een mooie oefening van de trainers Emiel en Freek in de laatste 20 minuten bleef de eindstand beperkt. Toen mocht er pas geschoten worden als er na het bereiken van de paalpositie minimaal 4 pizzapunten gemaakt waren. Wat dat zijn? Kom maar eens kijken bij de E1! Zo bleef de eindstand ‘beperkt’ tot 2 – 27.

En verder nog…

Verdere feiten: Lucas was wel heel aardig om zijn heer (expres of niet?) te laten schieten en zelf de paalpositie te nemen. Fenna krijgt de sportiviteitsprijs: zij schoot op eigen korf… Jasmijn was het niet eens met de coaches en liet dit zien door de 2-25 te scoren na maar 2 pizzapunten en na appél van de coaches haar tong uit te steken. En helaas haalde Stan in het 3de kwart niet een 100% schotpercentage. Hij scoorde maar 7 (!) van zijn 8 (!) schoten.

Al met al een lekker begin van het nieuwe jaar. Helaas was de tegenstand minimaal, maar zeker ook de complimenten voor KOAG om te blijven spelen. En voor de ouders prima om eens lekker rustig een wedstrijd te kunnen kijken!