Deze week moesten we aantreden tegen de zaalkampioen uit de klasse waar ook Avanti D2 in speelde. KVS was toen voor alle tegenstanders een maatje te groot. Er stond voor de D3 een flinke klus te wachten.

Deze week met Roel en Melle als invallers, omdat de D3 op dit moment niet geheel fit is. Timo, Quinten en Fien hebben last van knie, lies en voet. Laura en Vera zijn inmiddels wel weer aan het trainen, maar een wedstrijd spelen zit er op dit moment nog niet in.

Leerpunten tegen Dijkvogels

Voor de wedstrijd hebben we nog even de wedstrijd van 2 weken geleden tegen Dijkvogels aangehaald. Toen speelden we de eerste helft heel erg slap en lieten we ook geen loopwerk zien, waardoor we de bal niet kwijt konden. Het verzoek was nu om snel te gaan rennen en de bal snel naar de aanval te brengen. Daarnaast natuurlijk goed uitverdedigen.

Eerste helft

Het was allemaal niet tegen dovemansoren gezegd. De D3 zette KVS helemaal vast bij balverlies, waardoor het lang duurde voordat de bal in hun aanvalsvak terecht kwam. Daarnaast onderschepten we ook nog geregeld ballen.

In de verdediging hadden we het redelijk onder controle. Zo nu en dan was de concentratie iets minder en kreeg KVS een kans, maar meestal ging het allemaal heel goed.

Ook aanvallend zat het goed. Het team voerde het geleerde op de trainingen goed uit waardoor er wel flink wat kansen waren. Ook van afstand schieten zat er in als de tegenstander er even niet bij zat. De ruststand was dan ook slechts 5 – 4 in het voordeel van KVS. Er was dus nog wat te halen.

Tweede helft

In de rust hebben we afgesproken, dat we op deze voet door zouden gaan. En wat gebeurde: het ging zelfs nog beter! Het eerste aanvalsvak kwam er een aantal keer goed door, wat resulteerde in uiteindelijk een 8-8 stand na 3 kwarten. Helaas was de pijp daarna wel een beetje leeg bij ons. We vielen gehaast aan en verdedigend hadden we het lastiger. De eindstand was 12-8 in het voordeel van KVS

Teleurgesteld?

Ben ik teleurgesteld? Zeker niet, want de D3 heeft een heel goede wedstrijd laten zien. Het is alleen jammer, dat we het 4de kwart niet meer hebben kunnen scoren. Ik ben meer dan tevreden en trots op Avanti D3. Het was de beste wedstrijd, die zij dit seizoen hebben laten zien. Zelfs van de tegenstander heb ik diverse complimenten gehad voor onze strijdwijze. KVS had nog niet zoveel tegenstand gehad. En dat is altijd leuk om te horen, toch?

Roel (l) en Melle (r) van de D2 weer als ‘vaste’ invallers van de partij

Bedankt

Roel en Melle, bedankt voor het invallen. Jullie hebben een goede wedstrijd op de mat gelegd.

Ouders, bedankt voor de support tijdens de wedstrijd. Jullie moedigden lekker aan en het thuisfront werd op de hoogte gehouden middels de groepsapp.

En nu?

De komende wedstrijd spelen we tegen Excelsior D1. Het is belangrijk om met dezelfde inzet te spelen en met elkaar te proberen een doelpunt te maken. Als we dat doen, dan kunnen er wellicht weleens twee punten bijgeschreven worden.

Succes de komende week.

Een trotse en tevreden coach, René