Afgelopen zaterdag vertrok het E1 in alle vroegte naar gastclub de Meervogels. En weer liet het team zich niet uit het veld slaan en vocht – na een mindere eerste helft – keihard terug.

Was het het vroege tijdstip? Was het wennen aan een tegenstander met veel aanvallende mogelijkheden? Was het dat dit team 2 sterke dames had? Was het dat wij te veel naar de bal keken en minder op de tegenstander letten? Duidelijk was dat we ons de eerste 20 minuten lieten verrassen door de Meervogels. Aan de andere kant, Meervogels had een hoog scoringspercentage in de eerste helft en wij waren gewoon nog niet scherp. Dit resulteerde in tussenstanden van 4-3, 8-6.

Vechten

Maar de koppies gingen niet hangen en het spel werd opeens gewoon weer wat we gewend zijn. De laatste twintig minuten waren duidelijk voor Avanti. Verzorgd spel, meer nadenken en vooral vooruitdenken, wanneer wel en niet gooien. Dit resulteerde in een mooie 10-13 overwinning. Iedereen heeft weer gescoord: de kracht van dit team.

Komende week flink aan de bak tijdens de trainingen in aanloop naar de topper met Fortuna. Het plezier en vooral de inzet tijdens de gehele wedstrijd is leuk om te zien!