Op basis van de stand leek het er op voorhand op dat Avanti | Flexcom 2 mogelijk in goede doen kon gaan voor de eerste punten in Papendrecht. PKC/SWK Groep had tot aan zaterdag slechts 1 punt behaald. Binnen zeven minuten was deze illusie al van tafel want de ploeg uit Papendrecht schoot met scherp en dat leidde tot een 6-0 voorsprong. Avanti miste de afvallende ballen in de rebound en had daardoor te vaak één schots aanvallen. En verdedigend gaf het teveel ruimte waar vooral Corné Troost en Arjen van Houwelingen dankbaar gebruik van maakten. Beide heren kwamen tot een uitzonderlijk hoog scoringspercentage. PKC stoomde door tot maar liefst een 27-9 ruststand en de vraag was tot wat voor monsterscore dit in de tweede helft zou gaan leiden.

Anneleen Kolenbrander trefzeker met drie doelpunten

Zover kwam het niet. Avanti | Flexcom kwam met iets meer gif uit de kleedkamer en de scores gingen meer om en om. En in de slotfase lukte Avanti | Flexcom om nog tweemaal het maximale uit een aanval te halen via Brend Dingenouts en Anneleen Kolenbrander in de eerste aanval en via tweemaal Koen Ruigrok in de tweede aanval. Desalniettemin was de 40-19 eindstand een forse nederlaag.

Kans onder de korf voor Ruben Louwerse

Doelpunten: Brend Dingenouts (5), Alwin Blijleven (3), Anneleen Kolenbrander (3), Ruben Louwerse (3), Koen Ruigrok (3), Kirsten Tuinder en Linde Pijper.

Link foto’s

Stevig 1-1 duel