Natuurlijk was Avanti|Flexcom niet naar Papendrecht getrokken om daar even punten op te halen.  Voor de eerste wedstrijd in het Avanti bestaan tegen PKC is heelhouden het devies. Met Rick en Sophie al geblesseerd aan de kant en Manon licht geblesseerd in het veld kan Avanti niet veel malheur meer gebruiken. Het  heel houden is helaas niet helemaal gelukt, maar in de eerste helft heeft Avanti|Flexcom wel een puike prestatie geleverd. Een prima schotpercentage van boven de 25% en maar liefst 15 treffers. Een mooie prestatie tegen het met internationals gelardeerde PKC/SWKgroep. De ruststand is 21-15. En dat de bezoekers dat in de tweede helft niet kunnen volhouden is volledig te begrijpen. PKC/SWKgroep blijft met scherp schieten en aan de Avanti|Flexcom kant vallen de spelers in snel tempo geblesseerd weg. Uiteindelijk in de tweede helft maar 7 treffers voor de bezoekers en 20 voor de thuisploeg zorgt voor een eindstand van 41-21.

Erwin voor de wedstrijd al voor de camera

Beide ploegen komen sterk uit de startblokken. Na 3 minuten al 6 treffers op het bord met een voorsprong van 4-2 voor PKC.  Een fraaie blok dan van Meike bij Suzanne Struik. Na de 4-3 van afstand door  Jordi mist hij  een strafworp waardoor Avanti niet op gelijke hoogte komt. Richard Kunst scoort dan gelijk van afstand voor 5-3. Na 10 minuten blijft Avanti|Flexcom nog steeds aanhaken. De stand is dan maar liefst 9-8. Het lijkt wederom een doelpuntrijke wedstrijd te worden.

David tegen Richard Kunst

Avanti heeft in de eerste 10 minuten te veel kracht geleverd en dat kan niet volgehouden worden. PKC loopt langzaam uit. Bij een stand van 14-9 smeert Laurens Leeuwenhoek Stefan een gele kaart aan met veel komedie bij een lichte overtreding bij de middellijn. Jammer dat zo’n geweldige speler dat nodig heeft. Gelukkig staat Stefan niet op scherp en is hij er volgende week tegen Fortuna/Delta Logistiek gewoon bij.

Meike tegen Suzanne Struik

Het blijft een uiterst pittig potje en een keiharde fase met veel gevolgen.  Een strafworp na een aanslag door Olav van Wijngaarden op Stefan wordt door Jordi benut. Vreemd genoeg blijven de kaarten hier bij scheidsrechter Gerritsen op zak. Johannis Schot krijgt wel geel voor doorslaan op Sijmen. Nikki van Trigt valt dan geblesseerd uit na een harde val bij een reboundduel. Lisanne komt voor haar in het veld. Olav van Wijngaarden loopt Jordi ondersteboven en ook Jordi moet, met naar het lijkt een flinke blessure, naar de kant. Brend neemt zijn plek in voor zijn tweede wedstrijd in het eerste in de Korfbal League. Maar liefst 21-12 is de stand dan. Sijmen en twee keer Stefan van afstand zorgen voor een ruststand van 21-15.

Nikki keihard naar de grond bij reboundduel tussen Sijmen en Johannis Schot

In de tweede helft komt Avanti|Flexcom er nauwelijks nog aan te pas. Tot overmaat van ramp moet Manon, die al licht geblesseerd aan de wedstrijd begon, ook nog naar de kant voor Anneleen. Voor Anneleen het debuut in de Korfbal League.  Met drie invallers kunnen de gasten het niet meer bolwerken. Aan PKC/SWKgroep kant blijft Nadhie den Dunnen met scherp schieten. Uiteindelijk 9 treffers met een schotpercentage van meer dan 50%. Uitzonderlijk.

Stefan tegen Laurens Leeuwenhoek

Koen en Ruben komen in de slotfase ook nog in het veld. Beide komen nog tot scoren en voor Ruben is dit zijn eerste treffer in de Korfbal League. De eindstand wordt 41-22.

Avanti moet na deze wedstrijd flink de wonden likken. Blessures voor Rick, Sophie, Nikki van Trigt, Jordi en Manon. Laten we hopen dat de medische staf iedereen voor de derby tegen Fortuna/Delta Logistiek weer op de been heeft.

Tot zaterdag de 23e in de Viergang voor de kerstderby tegen Fortuna/DeltaLogistiek.

Doelpunten Avanti|Flexcom:
David en Sijmen (4) , Stefan, Manon en Jordi (3) , Meike (2) ,Nikki v Trigt, Koen en Ruben

Doelpunten PKC/SWKgroep:

Nadhie den Dunnen en Richard Kunst (9) , Laurens Leeuwenhoek (8) , Johannis Schot (6) , Suzanne Struik (4) , Olav van Wijngaarden (3) , Zita Schröder en Anita de Ridder.