Lekker korfbalweer, goede sfeer, grote blauwwitte opkomst uit Pijnacker en 2 bekers mee naar huis. Het Hemelvaartstoernooi bij SWIFT in Middelburg was een succes!

De weersverwachtingen werden de dagen voorafgaand aan Hemelvaartsdag maar niet beter: 12 graden en windkracht 4, die zorgt voor een lagere gevoelstemperatuur. Dan stop je ’s morgens een trui in je tas en neem je toch voor de zekerheid die sjaal maar mee. En als je dan rond 11:00 uur lekker zonder jas in een zonnetje de wedstrijden staat te bekijken, dan is dat een mooi cadeau. Het was dus boven verwachting lekker korfbalweer!

Geen onderlinge duels

Na de vroege afreis reden we met 2 bussen en een aantal auto’s naar Middelburg. De eerste wedstrijden startten om 10:00 uur, de laatste wedstrijden eindigden vlak voor 16:30 uur. De 18 teams speelden ieder 4 wedstrijden van 25 minuten. Door de grootte en de opzet van de poule-indeling hebben de Avanti-teams een diversiteit aan tegenstanders gehad. Daardoor stonden er gelukkig geen onderlinge duels op het programma. De tegenstanders waren voornamelijk Zeeuwen. Ook was er een grote opkomst van Albatros uit Zwijndrecht en waren er jeugdselectieteams uit de Belgische Kempen.

Twee winnaars

Ondanks veel gewonnen wedstrijden, gingen er uiteindelijk ‘maar’ 2 bekers mee naar Pijnacker. De B1, in een poule met o.a. Fortis, TOP (A) en Albatros, bleef ongeslagen. Dit zelfde geldt voor Avanti D2, dat in de laatste wedstrijd met 4-3 directe concurrent Swift D2 aftroefde.

Iets na zevenen kwamen de bussen weer veilig aan in Pijnacker en was het dit jaar weer voorbij. René heeft weer veel foto’s gemaakt, deze zijn de komende 3 weken te bekijken via https://myalbum.com/album/nrv7jVDE1niO

Met dank aan…

Met de inzet van 18 teams komt ook een aantal verantwoordelijkheden. De teams moeten gecoacht, wedstrijden moeten worden gefloten en dit jaar was ook een aantal chauffeurs nodig. Daarvoor zijn we afhankelijk van de inzet van veel Avantianen. In het bijzonder willen wij hierbij Jordy Roeleven noemen, die zo’n kwart van de 37 wedstrijden heeft gefloten, die aan ons waren toebedeeld.

Maar ook Linda, Marlon, Dennis (3x), Joost, Maaike, Kimberly, Joy, Sander, Daniël, Marijn, Punyapat, Emiel, Freek, Sem, Toby, Celine, Iris, Emma, Josan, Marleen, Cindy, Sandra, Ricardo, Janno, Rianne, Femke, William, Patricia en anderen die wij misschien vergeten zijn: bedankt voor jullie inzet gedurende de dag.

Gevonden voorwerpen en tips & tops

Uiteraard zijn er weer een paar gevonden voorwerpen. Het betreft een donkerblauwe Puma trainingsbroek maat 152, een paar (schone!) witte sportsokken en in de bus lag nog een rood fietslampje. Deze spullen liggen bij de gevonden voorwerpen in het tassenrek bij de hoofdingang van de kantine. Als je het daar niet kunt vinden, kijk dan even in het andere tassenrek achterin de kantine. De komende weken liggen daar sowieso alle gevonden voorwerpen van het afgelopen jaar tentoongesteld, dus als je nog iets anders mist…

Voorafgaand en gedurende de dag proberen we alles natuurlijk zo goed mogelijk te regelen, maar zullen ongetwijfeld af en toe de plank hebben misgeslagen. Mocht je nog opmerkingen of tips voor ons hebben, mail dat dan naar het emailadres onderaan dit bericht.

Hemelvaartstoernooi 2019

Tot slot nog een blik vooruit naar volgend jaar. Bij de inschrijving hadden wij ook een vraag opgenomen over waar je volgend jaar heen zou willen. Hier is een overduidelijke winnaar uit gekomen: VEO met bijna de helft van de stemmen.

We willen niet helemaal vooruitlopen op de beslissing van komend jaar, maar zullen zeker deze uitslag daarin zwaar laten meewegen.

Tot volgend jaar,

René Deijk en Michel de Kok
toernooicie@avantikorfbal.nl