De laatste wedstrijd van 2017 bracht de D3 helaas geen overwinning. Wél een hele goede 2de helft.

Uitwedstrijd

Avanti|Flexcom D3 en een uitwedstrijd is nog geen ideale combinatie geweest dit zaalseizoen. Alleen tegen De Meervogels haalden we, na een uitstekende eerste helft, gelijkspel. De andere wedstrijd tegen Valto verloren we helaas. Ook de wedstrijd dit weekend tegen Weidevogels konden we niet winnen. Net als in de wedstrijd tegen Valto ontbrak het de eerste helft aan inzet en scherpte. We liepen niet goed vrij, stonden vaak stil, gooiden slecht en verdedigend liepen we er maar achteraan te hobbelen. Er was totaal geen initiatief.

Tweede helft

In de tweede helft was het een stuk beter. We liepen weer voor elkaar en plaatsten beter. Helaas lukte het niet om de opgelopen achterstand na de rust goed te maken.

100% inzet

Een terechte, maar mijns inziens, onnodige nederlaag. Elke wedstrijd horen we met 100% inzet te spelen en dat niet één helft, maar twee helften. Deze week lieten we dat niet zien. Hadden we dat wel gedaan, dan had er meer in gezeten dan dit.

Rust

De komende 2  weken hebben we even rust om op de eerste zaterdag van 2018 aan te treden tegen koploper ODO. We spelen thuis, dus ik verwacht een heel fel D3. Een team dat laat zien dat ze heel goed kan korfballen en dat het scoren nog niet verleerd is.

Eerst nog even de kerstdagen vieren en met oud en nieuw vuurwerk afsteken. Zorg er wel voor dat jullie goed opletten, zodat iedereen op 2 januari 2018 weer gezond op de training staan.

Vanaf deze plaats wens ik iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

Groeten,
René