skip to Main Content

De speler die ons, liefhebbers van het korfbalspel, zo vaak doet genieten van weergaloze acties, verdedigende kunststukjes en messcherpe afstandstreffers. De bescheiden, bijna verlegen korfballer die als één van de weinigen onder zijn gelijken, zowel het aanvallen als het verdedigen tot zijn specialiteit mag rekenen. De man waarvan Rick van den Blink al eens zei dat hij geen idee heeft hoe goed hij zelf is. Die na twee speelronden gewoon topscorer van de Korfbal League was.

Diezelfde Jordi van Zuidam, die afgelopen maandag in het AD doodleuk beweerde dat het misgrijpen naar de laatste strohalm, zijn schuld was. Omdat meneer toevallig een paar strafworpen miste en naar eigen zeggen aanvallend te weinig bracht.

Is hij dan vergeten hoe hij op die memorabele zaterdagavond in Eindhoven, met zo’n zelfde strafworp de tot dan toe onhaalbaar geachte Korfbal League naar Pijnacker bracht? Zou hij dat cruciale moment, dat zoveel mensen zo oneindig veel plezier bracht, nu misschien willen afdoen als een gelukje?

Om die gedachte snel uit de wereld te helpen, is dit een ode aan Jordi van Zuidam. Net zo goed als dit een ode is aan Manon, Meike, Nikki, Nikki, Sophie, David, Rick, Sijmen, Stefan, Erwin, Auke, Edwin, Jeannette, Michelle en Mick. En niet in de laatste plaats aan al die bikkels van Avanti|Flexcom 2. Die er ook niet om hebben gevraagd zich na een degradatie naar de eerste klasse ineens met de beste reserves van Nederland te mogen meten.

Het is dankzij jullie dat BWD nu echt de beste supportersgroep van Nederland is. Dat Vinsent zijn grote lootjes-show van pauzenummer tot hoofdact heeft gepromoveerd. Dat de sponsorcommissie meer bedrijven voor de club heeft weten te interesseren dan ooit tevoren. Dat zoveel mensen wekelijks met veel plezier kaartjes verkopen. Dat Wim hoogst persoonlijk voor een livestream zorgt. Dat de meest onmogelijke statistieken in een oer onhandig programma met de grootst mogelijke liefde worden bijgehouden.

Maar het is vooral dankzij jullie dat elke Avantiaan nog regelmatig wegdroomt bij de herinneringen aan die onmogelijk geachte promotiestrijd. Dat men kan genieten van het beste korfbal dat er in de wereld te koop is. En het is bovenal dankzij jullie, dat elke Avantiaan trots is. Trots op Jordi en alles wat hij en zijn teamgenoten wekelijks opbrengen om dit alles mogelijk te maken.

Vergeet dat nooit!

Mateo

Back To Top