skip to Main Content

Opnieuw versterking voor de selectie van Avanti|Flexcom. Na de eerder aangekondigde komst van Merijn Sevenhuysen mogen we na de zomer ook Jitte Janssen verwelkomen in Pijnacker. Zij komt over van DeetosSnel.

“Ik wil me meer ontwikkelen op persoonlijk vlak en ben toe aan een nieuwe uitdaging”, verklaart Jitte haar geplande transfer. De 20-jarige inwoonster van Dordrecht speelt dit seizoen in het tweede van DeetosSnel, waar na dit seizoen meerdere speelsters vertrekken uit de hoofdmacht. Daarmee lijkt de route naar DeetosSnel 1 voor Jitte open te liggen, maar toch heeft de tweedejaars student Gezondheidswetenschappen ervoor gekozen volgend jaar voor Avanti|Flexcom uit te komen. Zij: “Na het gesprek dat ik met Marrien en Niels heb gehad, verwacht ik bij Avanti meer aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Het dynamische spel dat zij willen spelen ligt mij wel en de wedstrijdmentaliteit die ik zie bij Avanti, waar iedereen voor elke bal gaat, past goed bij mijn eigen felheid.”

Felheid is dan ook één van de korfbalkwaliteiten van Jitte, die bij DeetosSnel vanaf de F alle selectieteams heeft doorlopen. “Verdedigend kan ik iemand uitschakelen, al moet ik daar ook nog wel stappen in maken.” Ambities zijn er zeker ook. “Ik ga er keihard voor werken om in het eerste te komen. Het zal moeten blijken of dat lukt, maar ik ga er alles voor geven.”

Reactie Marrien en Niels op komst Jitte:

“Wij zijn erg blij met de komst van Jitte. We zien in haar een directe versterking voor de Avanti-selectie. Jitte is een dame met veel snelheid en aanvallende drive. Daarnaast is ze verdedigend zeer sterk. Een dame met pit die voor elke bal gaat.”

[MT]
Back To Top