De laatste thuiswedstrijd stond in het teken van het afscheid van kind van de club Nikki Klijn en fenomeen Rick van den Blink. Even was er een “Bayern verpest afscheidsduel Johan Cruijff 1978” flashback toen SDO binnen vijf minuten op een 1-5 voorsprong kwam, maar vlak voor de rust hadden de Pijnackernaren de orde hersteld en gingen met een 12-10 voorsprong de rust in. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en werd vanaf halverwege de tweede helft alleen maar verder uitgebreid. Waarna er alle tijd en gelegenheid was om Nikki en Rick een mooie en indrukwekkende publiekswissel te gunnen. Eindstand 23-14.

Publiekswissel voor Nikki Klijn en Rick van den Blink. Dank voor alle mooie jaren, Avanti gaat jullie missen!!

Na 18 jaar onafgebroken spelen voor Avanti gaat Nikki een leven zonder korfbal uitproberen. Voor Avanti | Flexcom is dit zeker een gemis. Stoïcijns, nuchter, altijd belangrijk in de assist en een dodelijk schot. Nikki zal op zeker één van de spelers/speelsters zijn met het hoogste schotpercentage in de selectie. Nooit geblesseerd, altijd present en verdedigend niet uit het lood te slaan door wat voor capriolen van welke tegenstander dan ook. Samen met naamgenoot Nikki van Trigt een gouden combi waar menig Avanti-speler zijn doelpunten aan te danken heeft.

Een mooi eerbetoon aan Nikki Petite. Super zuiver in de afronding!

Rick heeft vijf jaar bij Avanti | Flexcom gespeeld en zijn naam als fenomeen in die tijd meer dan waargemaakt. Hij heeft de standaard voor doelpunten maken voor een spits duidelijk neergezet. Met een indrukwekkend gemiddelde van 5.3 doelpunten per wedstrijd is hij na 142 wedstrijden Avanti’s clubtopscoorder met 756 doelpunten geworden. Hij nam deze zaterdag in stijl afscheid met zeven doelpunten en ook met alle variaties die er mogelijk zijn: strafworpen, afstandsschoten, balletje onder de korf en de onnavolgbare doorloop. Het kwam allemaal voorbij en was een mooie ode aan vijf onvergetelijke jaren. Rick heeft Avanti veel goeds gebracht met zijn vele doelpunten en ook stond hij er altijd op de cruciale momenten. Zijn rol bij de promotie naar de korfballeague zal elke Avanti-supporter altijd bijblijven. Voor Avanti zal zijn scorend vermogen een enorm gemis zijn, een mooie uitdaging voor de aanstormende jeugd om dit gat te gaan opvullen. De standaard is in ieder geval gezet.

Een geweldig artistiek spandoek voor Rick van den Blink in zijn laatste thuiswedstrijd

SDO uit Kamerik had in de zaalcompetitie Avanti | Flexcom al het leven zuur gemaakt in de uitwedstrijd en was geenszins van plan als gewillig slachtoffer te dienen in het afscheidsfeestje van Nikki en Rick. Na nog geen vijf minuten stond er een 1-5 achterstand op het scorebord. Bij de oudere Avanti-supporters gingen de gedachten even terug naar het jaar 1978 toen Bayern Munchen niet mee wilde werken aan de afscheidswedstrijd van voetballer Johan Cruijff. Met maar liefst 0-8 werd Cruijff met zijn geliefde Ajax van de mat gespeeld in wat een waar voetbalfeest had moeten worden. Zover kwam het gelukkig in Pijnacker niet want na de 2-6 wist Avanti de achterstand steeds verder te verkleinen. Via Jordi van Zuidam, Rick van den Blink en Judith Goedendorp werd het 5-6 en was de aansluiting weer gevonden. Het verschil bleef op twee hangen tot de 7-9 waarna Nikki van Trigt met twee fraaie schoten de stand gelijk trok, waarna Tom Snaphaan en Linda van der Zijden doorpakten naar 11-9. Mooi om te zien hoe levensgevaarlijk de damescombi Judith Goedendorp en Linda van der Zijden in één vak is, daar gaat Avanti nog veel plezier aan beleven.

Jordi van Zuidam er weer langs op aangeven van Nikki Klijn
Nikki van Trigt met twee rake schoten voor de aansluiting naar 9-9.
Linda van der Zijden sterke wedstrijd samen met Judith Goedendorp

De rust werd bereikt met een 12-10 voorsprong na een afstandsschot van Rick van den Blink.

Strafworp, leep balletje onder de korf, de fameuze doorloop en het bekende juichvingertje. Het was allemaal weer te zien.

In de tweede helft kon SDO aanvankelijk nog in het spoor van Avanti blijven, maar na de 15-12 van Angelo van der Hout en 16-12 van Tom Snaphaan (van afstand is toch mooier dan van 2.50m ;-)) was de marge vier geworden. En na de 17-13 (weergaloze doorloop Rick) en de 18-14 van Angelo van der Hout, kregen Nikki Klijn en Rick van den Blink een laatste aanval voor de korf van coaches Marrien Ekelmans en Niels van der Steuijt voor het thuispubliek. Jordi van Zuidam scoorde de 19-14, er waren kansen voor Nikki Klijn voor een laatste doelpunt maar het was Rick van den Blink die zijn afscheid extra glans gaf door van afstand de 20-14 te maken. Daarmee was het tijd voor de publiekswissels en het vuurwerk en de slingers van het BWD-legioen. Een mooi eerbetoon aan deze twee spelers!!

Scoren als het moet tot kunst verheven. Ook in zijn laatste aanval scoort Rick als het moet. De 20-14. Een waardig afscheid!!
BWD legioen neemt afscheid met veel toeters en bellen
Wie van het BWD-legioen weet de bloemen van Rick te vangen?

Met Ruben Louwerse voor Rick van den Blink, Brend Dingenouts voor Angelo van de Hout en Koen Ruigrok voor Tom Snaphaan kreeg een aantal heren uit twee de kans om hun kunsten te laten zien. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd, zeker niet tegen branie Brend Dingenouts. Met zijn eerste aktie passeerde hij zijn tegenstander en gooide er even een “under the bridge” doorloop uit die helaas doel miste. De bank kon hier wel van genieten en coach Marrien Ekelmans vond dat Brend in de lucht ook wel even zijn veters had mogen strikken.

Brend Dingenouts zet aan voor een weergaloze doorloop die een beter lot had verdiend.
De geschorste Stefan Hogervorst komt niet meer bij van het lachen na Brend zijn doorloop

Avanti wist de voorsprong nog verder uit te breiden naar 23-13 waarna SDO de 23-14 eindstand op het scorebord bracht. Een goede overwinning en een mooi eerbetoon en waardig afscheid voor Nikki Klijn en Rick van den Blink.

Doelpunten: Rick van den Blink (7), Tom Snaphaan (4), Linda van der Zijden (3), Jordi van Zuidam (3), Judith Goedendorp (2), Angelo van der Hout (2), Nikki van Trigt (2)

Over twee weken wordt in een rechtstreeks duel beslist tussen DSC en TOP(A) wie kampioen van de Hoofdklasse B gaat worden en daarmee promoveert naar de Ereklasse. En ook over twee weken wordt bekend wie naast SDO/Blijkwerkt gaat degraderen. Aan Avanti | Flexcom de taak om haar sportieve plicht in Dordrecht te gaan vervullen tegen Sporting Delta. Nog geen gemakkelijke opgave, maar wel een leuke om de goede serie na de zaal te gaan vervolgen.