skip to Main Content

Deze week speelde Avanti E1 de belangrijke wedstrijd tegen ONDO E2. De inzet van deze wedstrijd was de eerste plaats in de poule. Avanti had nog maar een wedstrijd verloren tegen de tegenstander van vandaag, ONDO had twee punten verloren tegen KVS. Het zou dus een spannende wedstrijd moeten worden.

Toch niet spannend

De wedstrijd begon iets later, doordat ONDO wat vertraging op had gelopen doordat ze moesten omrijden in Pijnacker door een ongeluk. Hierdoor was er niet echt sprake van een goede voorbereiding voor ONDO. Of dit de reden is geweest van de matheid van ONDO zullen we nooit weten. Avanti ging echter als een raket van start. Binnen 10 minuten stond er al een 5-0 voorsprong op het scorebord. In het tweede kwart ging Avanti rustig verder met waar het mee was geëindigd. Ze bleven maar scoren, ondanks dat ONDO in de verdediging op rond twee/drie meter stond te verdedigen. Avanti kon rustig aanleggen en de doelpunten maken. Was de bal mis, dan was de E1 zo scherp, dat ze deze bal toch nog wel wisten te bemachtigen met een goede rebound. De ruststand was dan ook 10-0. Van spanning was dan ook niet echt meer sprake. De ouders konden rustig achterover leunen en genieten van het spel van de E1.

Tweede helft iets minder

In het derde kwart ging het allemaal iets minder. Er werd minder vrij gelopen en er werd niet meer zo scherp gespeeld. Het resultaat was dat er “slechts” twee doelpunten werden gemaakt. In het vierde kwart ging het weer iets beter. De E1 probeerde de bal weer in een vroeg stadium te onderscheppen en kreeg hierdoor ook weer sneller kansen op een doelpunt. Hierdoor werd er toch nog vier keer werd gescoord. Eindstand dus 16-0 in het voordeel van Avanti E1.

Vooruitgang

Het is duidelijk dat de E1 in het verloop van het veld- en zaalseizoen hele grote stappen heeft gezet. Op het veld was het verdedigend nog matig, nu wordt er strak verdedigd en weet de E1 wanneer ze er wel en wanneer ze er niet op moeten. Ook in de aanval gaat het veel beter. In het begin van het seizoen werd er door de jongens teveel naar elkaar gekeken en stonden de meisjes een beetje buitenspel. Nu wordt de bal snel rond gespeeld en krijgt iedereen zijn/haar kansen om te scoren.

Training

Alles wat op de training wordt geleerd, gaat de E1 direct proberen om in de wedstrijd toe te passen. Zo is de E1 gek op diagonalen en rugkanten. Door een knikje of oogcontact weten ze precies van elkaar wat er verwacht wordt. Ballen die gemist worden, want dat gebeurt ook wel eens, worden goed afgevangen. Ook verdedigend gaat het heel erg goed.
Anouk en Femke leveren dus heel goed werk. Samen met de trainers van E2 (Amber en Michelle) zijn zij elke dinsdag en donderdag in de weer om de kinderen (E1 en E2) beter te maken. En dat lukt heel goed. Het ziet er ook wel professioneel uit. Regelmatig worden oefeningen opgenomen en met de kinderen weer bekeken wat er goed of fout gaat. Dit is heel leuk om te zien.

Kampioenschap?

Als de E1 zo blijft spelen als ze nu doen, dan zit er een kampioenschap in. Maar er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen waar punten verspeeld kunnen worden. Het is belangrijk, dat de E1 elke week scherp is en de kansen, die zij krijgen er in te gooien. Ook zal er veel vrij gelopen moeten worden om tot de kansen te komen. Je merkt wel, dat het soms te makkelijk wordt en dat er minder vrij gelopen wordt. Dan wordt het aantal kansen ook ineens minder. De ouders gaan ervan uit, dat de E1 dit niet meer uit handen gaan geven.

Bedankt

Lilou en Wilco bedankt voor het invallen deze week. Jullie hebben het heel erg goed gedaan en het leek alsof jullie wekelijks in dit team meespelen.

E1, succes de komende weken en zet hem op.

Back To Top