skip to Main Content

Pijnacker –  Basisschool Ackerweide is de grote winnaar geworden van het schoolkorfbaltoernooi voor Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw, dat afgelopen zaterdag voor de 49-ste keer bij korfbalvereniging Avanti werd georganiseerd. Zowel groep 3, 5, 6 en 8 van Ackerweide waren te sterk voor hun leeftijdgenoten.

Sportpark De Groene Wijdte werd zaterdag vanaf 09.30 uur bevolkt door sportieve leerlingen, leerkrachten en ouders van negen basisscholen. Getrakteerd op een lekker zonnetje namen in de ochtend de groepen uit de onderbouw het tegen elkaar op en in de middag was de bovenbouw aan de beurt.

Bij groep 3 stonden de kinderen van de St. Josephschool en Ackerweide tegenover elkaar en was de eerste beker voor Ackerweide een feit. Bij groep 4 trok de Johannesschool aan het langste eind, na een spannende finale die met 4-3 werd gewonnen van De Vlinderboom. Bij groep 5 en 6 had Ackerweide duidelijk minder moeite met respectievelijk de Mariaschool (4-0) en de Beatrixschool (3-1). Groep 7 van de Beaxtrixschool had meer succes en versloeg De Triangel met 2-1. Groep 8 van Ackerweide was duidelijk te sterk voor de Mariaschool (9-2).

De sportiviteitsprijzen gingen naar groep 4B van de Johannesschool en groep 8 van de Beatrixschool. Ruud Lindenburg, van sponsor MTC De Viergang, deelde de prijzen uit.

Zie hier de foto’s, gemaakt door Kyra Hoekema.

[MT]
Back To Top