skip to Main Content

Na ruim vijf maanden geen wedstrijden meer gespeeld te hebben was het zaterdag 15 Augustus eindelijk zover. Avanti PostMakelaardij 1 speelde de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen 2020/2021 tegen AW.DTV 1. Het was duidelijk te zien dat de spelers en speelsters het heerlijk vonden om weer een wedstrijd te spelen. Beide teams waren nog niet compleet, maar voor een eerste wedstrijd werd er al best aardig gespeeld.

Manon Ballings is na haar enkeloperatie bezig met de revalidatie (ze heeft alvast een bijpassend reclamebord gevonden 😉

Bij Avanti PostMakelaardij ontbraken nog Arie Vingerling (vakantie) en Manon Ballings (enkeloperatie, waarschijnlijk in de zaal weer inzetbaar). Binnen de lijnen niet heel veel nieuwe gezichten, anders dan dat Floor Munnik definitief de overstap heeft gemaakt vanuit de A1. En natuurlijk mist het vlaggenschip Jordi van Zuidam die zijn korfbalschoenen (hopelijk tijdelijk) aan de wilgen heeft gehangen.

Het nieuwe trainer-coach duo heeft ook het juiste reclamebord gevonden

Aan de zijlijn wel nieuwe gezichten met Tom Kalkman en Henk Jan Post aan het roer dit seizoen. Ook nieuw dit seizoen is een aantal wijzigingen in de spelregels waarbij de opvallendste zijn dat er twee scheidsrechters zijn ipv 1 scheidsrechter en 1 grensrechter en dat de strafworp moet worden genomen door de degene waartegen de overtreding werd gemaakt.

De nieuwe boks-begroeting in Covid-tijden door Merijn Sevenhuysen met de twee scheidsrechters

Ondanks het feit dat Avanti PostMakelaardij pas twee trainingen had gehad stond het vizier in de aanvangsfase op messcherp. Goed combinerend werd een 5-0 voorsprong gepakt die later werd uitgebreid naar 8-1. Vanaf dat moment kwam het scoreverloop meer in evenwicht. Na een ruststand van 9-3 werd er om en om scorend een 15-9 eindstand bereikt. Het was mooi om te zien dat ondanks het warme weer beide ploegen tot aan het eind de intensiteit in het spel wisten te houden. De afronding verloor wat aan scherpte maar in deze fase van de voorbereiding logisch te verklaren.

Angelo van der Hout weer strak verdedigend
Jitte Janssen zorgde van afstand voor de 5-0
En Judith Goedendorp ook weer ouderwets scorend van afstand

Doelpunten: Linda van der Zijden (3), Judith Goedendorp (2), Merijn Sevenhuysen (2), Tom Snaphaan (2), Nikki van Trigt (2), Brend Dingenouts, Stefan Hogervorst, Jitte Janssen en Floor Munnik.

Tom Snaphaan zorgde voor het slotakkoord van 15-9 met een zeer fraaie doorloopbal

Link foto’s

Back To Top