Skip to content

Een knappe overwinning van Avanti 2 op het geroutineerde Blauw Wit (A) 3. Aan de hand van een scherp schietende Alwin Blijleven en Sabrina Breve had de eerste aanval een belangrijk aandeel in de 11-7 ruststand. Na de rust kwamen de Amsterdammers nog op twee doelpunten verschil bij 14-12 en 16-14 maar mede dankzij invaller Tom Vreugdenhil wist Avanti de marge uit te breiden en werd een mooie 19-14 overwinning behaald. Na drie wedstrijden is de ploeg van coach Kimberly de Gier nog ongeslagen en staat bovenaan in de Overgangsklasse A.

Alwin Blijleven met vier doelpunten in de eerste helft belangrijk

Je moest deze middag niet een paar minuten later op het veld zijn gekomen want dan had je al een hele serie doelpunten gemist. Beide ploegen wisten in de aanvangsfase de korf goed te vinden en na vijf minuten stond er al een 4-2 stand op het scorebord. De eerste aanval van Avanti had de smaak goed te pakken in de eerste helft. Ze kwamen vijfmaal voor de korf en wisten daaruit negen doelpunten te maken. Een score van 9 uit 10 is een top prestatie van het hele team want de eerste verdediging kreeg er dus maar eentje tegen.

Sabrina Breve zuiver van afstand

Als gezegd waren het Alwin Blijleven en Sabrina Breve die een hoog scoringspercentage haalde en toen Blauw Wit strakker op Alwin ging verdedigen was het Brend Dingenouts die daarvan profiteerde. Via 2-0 werd het bij 4-4 weer gelijk, Avanti vervolgens naar 6-4 en na de 9-7 zorgde de eerste aanval voor de 11-7 ruststand.

Brend Dingenouts zorgde voor de 10-7 en de 11-7 vlak voor rust

In de tweede helft zou de eerste aanvalscombinatie niet meer zo dominant zijn en was het de tweede aanval die het verschil maakte. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht en behield Avanti de vier doelpunten voorsprong tot aan de 14-10. Halverwege de tweede helft kwam Blauw Wit terug tot 14-12. Coach Kimberly de Gier bracht met een aantal wissels new elan in de ploeg en dat betaalde zich uit. Avanti A1 aanvoerder Tom Vreugdenhil bekroonde zijn invalbeurt met twee doelpunten. Allereerst de belangrijke 15-12 van afstand uit een geweldige combinatie met Koen Ruigrok en later de bevrijdende 18-14.

Tom Vreugdenhil heeft zojuist de 15-12 gescoord, terecht applaus van Ruben Louwerse

De eindstand werd 19-14 via een afstandsschot van Lisanne Bosma. De uitslag had nog groter kunnen uitvallen als Avanti wat zorgvuldiger was omgegaan met de vele kansjes rond de korf. Al met al een goede start van de competitie van Avanti 2 met een groot aantal nieuwe spelers en speelsters in vergelijking met vorige seizoen.

Lisanne Bosma bepaalde de eindstand op 19-14