skip to Main Content

Het kampioenschap waarvan je wist dat zou komen is eindelijk hier. Poule 30 is een prooi voor Avanti 8. Hierbij de route naar het kampioenschap!

Het visitekaartje werd tijdens de oefenwedstrijd tegen Oranje Wit alafgegeven, een 6-26 overwinning komt wel even binnen. Bescheiden als we zijn, werd er al gesproken over kampioenkansen nog voordat de eerste wedstrijd gespeeld was.

De eerste wedstrijden in de competitie komen we zonder schoppen en slaan door. En ja, daar zat Excelsior ook bij ;). Na ruime overwinningen op Excelsior (15-21) en Paal Centraal (18-9) werden we getest door DES. DES zorgt ervoor dat de voetjes weer even op de grond zijn, en in de thuiswedstrijd wordt een achterstand van 4 doelpunten nog vakkundig hersteld naar een knappe overwinning (15-14). De uitwedstrijd verliezen we (19-16) en blijkbaar halen we iets naar boven bij DES (wat ze niet lieten zien tegen Paal Centraal 🙂 )

De wedstrijden tegen ONDO (12-18) en Valto (11-17) worden relatief makkelijk gewonnen. Bij veel wedstrijden hebben we wel last van de soms gebrekkige arbitrage. Een hoop strafworpen worden niet gegeven, en dat is toch jammer. Dit zijn namelijk allemaal potentiële kansen die dhr. van de Spek fabuleus kan missen. En daar wordt natuurlijk iedereen gelukkig van.

De PLUS sportplaatjes actie zorgt ook voor een beetje extra herkenbaarheid in Pijnacker City. Meneer heeft u sportplaatjes? Nee. Maar zit u wel in korfbal? Want ik herken u uit dat team dat naast goed kan korfballen ook geweldig op de foto staat. Oke, oke, misschien is dat laatste wat aangezet, maar het is mooi om te zien dat wij als vedettes ook aanraakbaar en benaderbaar zijn.

Om extra publiek (6 man) te trekken, werd in overleg de wedstrijd tegen Fortuna gespeeld op de vrijdagavond. Misschien wel onze beste wedstrijd (14-20) van het seizoen, waarin we vooral verdedigend getest worden. Het komt misschien ook wel door de professionele  aanpak die we dit seizoen hanteren. Gewoon netjes met de auto naar uitwedstrijden, ook tegen Fortuna en Paal Centraal. De thuiswedstrijd tegen Fortuna verloopt ook zonder problemen (22-10). Zij krijgen er in 2 wedstrijden toch even 42 op de bakkes.

Mooi om te zien dat de concurrentie (wie waren dat eigenlijk?) elkaar continu punten afsnoepen. Zelfs een wedstrijd in sportwalhalla Emerald haalt ons niet uit balans. Nummer twee Excelsior wordt met 19-7 naar huis gestuurd. DES is dan de enig overgebleven ploeg die ons nog bedreigt, maar als zij dan verliezen van Paal Centraal kan de kampioenswedstrijd een week naar voren geschoven worden.

Zaterdag 9 maart dus, Paal Centraal in de TU-hal. Alle zitplaatsen bezet, uitverkocht huis dus. Leuk fans dat jullie er allemaal waren! Dank ook aan PC, die ons ruim 10 minuten laten inschieten op heerlijke muziekjes. Aan het begin van de wedstrijd lijkt er toch nog sprake van enige spanning. Het duurt even voordat de doelpuntenmachine op gang komt,  maar bij rust (7-14) is de wedstrijd natuurlijk al gespeeld.  In de tweede helft gaat er eerst wat tijd voorbij voordat de score verder oploopt. Er werd waarschijnlijk al gedacht aan het eten van de taart (met prikkelende leus, Avanti 8: voor als ze het waarmaken..) die we eerder op de dag voorbij hebben zien komen.  De score eindigt toch weer bij een mooie 12-23 en dus, KAMPIOEN! We kunnen dan laten zien waar we echt goed in zijn, namelijk het drinken van champagne en het zingen van iets wat vals gezongen liederen.

Een mooi seizoen met erg veel doelpunten ( 15, 16, 17, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23) maakt van ons de trotse eerste kampioenen van Avanti. Het kampioensdansje in de Avanti-kantine was de kers op de slagroomtaart. Onze beker willen zien? Kom 16 maart 20:00 of 30 maart 19:45 naar de Viergang, en zie ons beker shinen langs de zijlijn.

KAMPIOENEN!

Het gouden duo en de fans die op de banken staan 🙂

 

Vakkundig, ook na de wedstrijd!

 

Back To Top