Waar Avanti | Flexcom 2 tot aan vandaag één van de meest scorende ploegen in de reserve Hoofdklasse B was, liet het scoringspercentage de Pijnackernaren deze zaterdag in de steek. Een snel opgelopen 1-5 achterstand werd vlak na de rust goedgemaakt naar 6-6. Maar Sporting Delta scoorde gelijk een serie van vijf doelpunten (6-11) die Avanti niet meer te boven kwam. Het missen van twee strafworpen op cruciale momenten (bij 6-7 en 13-15) hielp in deze ook niet. De punten gingen mee naar Dordrecht met een 13-15 eindstand.

Lisanne Bosma staat al klaar om de vrije bal variant doeltreffend af te ronden voor de 1-1

Avanti | Flexcom 2 had tot nu toe een prima rentree in de reserve Hoofdklasse met 8 punten uit 6 wedstrijden. Echter deze zaterdag haperde de scoringsmachine. Vooral de eerste aanval had moeite om tot scoren te komen. DIt noopte coach Enno Verhoef tot een vroege wissel waar hij Koen Ruigrok in het veld bracht voor Ruben Post. Avanti kwam vlak na rust knap langszij met doelpunten van Brend Dingenouts (strafworp via Meike Noorlander) en Anneleen Kolenbrander van afstand. In plaats van erop en erover kreeg Avanti vijf doelpunten op een rij om haar oren (6-11).

Brend Dingenouts op weg naar de 2-5
En hier valt de 3-5 van Brend van afstand

Toch wist Avanti | Flexcom zich weer knap terug te knokken tot twee doelpunten verschil bij 11-13 vijf minuten voor tijd. Maar Sporting Delta wist op de juiste momenten weer te scoren en behaalde een verdiende overwinning. De Pijnackernaren waren deze zaterdag vooral in de eerste aanvalscombinatie niet doeltreffend genoeg.

Doorbraak Sabrina Breve

Doelpunten: Brend Dingenouts (6), Koen Ruigrok (2), Lisanne Bosma, Sabrina Breve, Anneleen Kolenbrander, Ruben Louwerse en Meike Noorlander

Gelijkmaker 6-6 van Anneleen Kolenbrander