skip to Main Content

Na vorige week de eerste uitoverwinning in Kamerik nu ook de eerste twee punten voor Avanti | Flexcom in eigen huis. En wat voor een. In bijna ideale omstandigheden, windstil en een heerlijk temperatuurtje, liet Avanti  Sporting Delta geen moment in de wedstrijd komen. Bij rust al een 12-5 voorsprong en bij het eindsignaal van scheidsrechter Falkenberg een riante 21-12 op het bord.

Vooraf werd gerekend op een spannende wedstrijd gezien de ranglijst. Beide teams bivakkeren in de onderste regionen met 4 punten uit 5 wedstrijden. Avanti echter lijkt in de winning mood na de sterke wedstrijd tegen SDO/Blijwekt. Sporting Delta verloor echter de laatste drie wedstrijden. Verder verloor Sporting Delta in de wedstrijd van vorige week ook nog Ruben Datema voor 7 wedstrijden na een rode kaart.

De spanning voor het in grote getale opgekomen publiek duurde echter slechts 10 minuten. Na 10 minuten staat er een 3-3 stand op het bord en de twee gedreven spelende ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Maar dan blijft Sporting Delta maar liefst 17 minuten droog staan tot Sanne Roggeveen de 9-4 aantekent. Bij 6-3 hebben al 6 verschillende Avanti spelers gescoord. Enige tijd wordt de korf door Sporting Delta  zelfs helemaal niet geraakt en blijft het schotpercentage uiterst laag. Avanti blijft de rest van de wedstrijd aanvallend sterk spelen en Sporting Delta krijg geen enkele kans om terug te keren in de wedstrijd. Eindstand 21-12 en 2 belangrijke puntjes voor de ploeg van Marrien en Niels.

De wedstrijd aan de hand van foto’s:

Eerste actie van onze clubtopscorer Stefan is gelijk een stip die benut wordt door de achtervolger Rick
5-3 door Tom Snaphaan
Twee prachtige scores in 1e aanvalsvak voor 6-3 en 7-3
Prachtige one-hander van Jordi 9-3
Hans Klok voorstelling van Stefan
Meike na een hele wedstrijd in het 2e ook nog aan de bak in 1 voor een helft
Rick pept zichzelf op “Ga toch eens goed schieten l*l”. Het helpt , volgende schot is 15-6

 

Stefan naar de kant met een lichte enkelblessure en Nikki die de hele week ziek was geweest
Angelo voor de licht geblesseerde Stefan, zelf met hechtingen boven zijn oog na een botsing op de training…
En eerste schot raak voor 17-8
Een beauty van een doorloop van Rick voor 18-8
Vlak voor tijd een gele kaart voor Rick van scheids Falkenberg. Wel erg makkelijk gegeven.
Wederom speelminuten voor Ruben in 1 in de slotfase. Gelijk een open doekje van het publiek na een fraaie onderschepping in de verdediging.
Wederom twee treffers voor Judith. In alle 7 wedstrijden voor Avanti heeft zij gescoord.

Doelpunten Avanti  : Jordi van Zuidam(6),Rick van den Blink(5),Angelo vd Hout (2),Nikki Klijn(2),Tom Snaphaan(2),Judith Goedendorp(1),Nikki van Trigt(1),Stefan Hogervorst(1),Manon Ballings(1)

Na het verlies van DSC in Arnemuiden Rohda alleen aan kop in Hoofdklasse B.
Volgende week de laatste wedstrijd voor de zaalcompetitie thuis tegen DSC.

Foto’s Nicoline de Bakker. (** deze kunnen niet zonder toestemming van de fotograaf op andere sites gepubliceerd worden)

Andere uitslagen:

Rohda  – Tweemaal Zes    27 – 20
Fiks  – SDO / BlijWerkt    27 – 21
TOP – DSC 21 – 20

Stand:

 

Back To Top