skip to Main Content

Tegen koploper KCC had Avanti | Post Makelaardij toch wel een punt verdiend na een geweldig comeback in de slotfase van de wedstrijd. Het mocht helaas niet zo zijn omdat in de allerlaatste minuut de ploeg uit Capelle alsnog de 22-23 scoorde. Avanti | Post Makelaardij heeft in feite door een niet goede fase vlak voor rust waarbij KCC wegliep van 10-10 naar 10-13 en een mindere fase vijf minuten na de rust van 13-14 naar 13-19 het zichzelf moeilijk gemaakt. Het was knap hoe de ploeg van Marrien Ekelmans en Niels van der Steuijt daarna weer volledig terug in de wedstrijd kwam met drie minuten voor tijd de gelijkmaker uit handen van de uitstekend spelende Jitte Jannsen (21-21). Na de 21-22 scoorde Jordi van Zuidam een strafworp en leek de wedstrijd in een gelijke stand te eindigen ware het niet dat een KCC-dame iets teveel vrijheid van afstand kreeg en dit genadeloos afstrafte. Eindstand 22-23.

Het was inderdaad een prettige wedstrijd qua comeback, puntje was toch wel verdiend geweest

Vooral de eerste aanval van Avanti had het deze wedstrijd erg lastig met de straffe verdediging van KCC. Dit resulteerde in vele plaatsfouten en erg onrustig spel. Tom Snaphaan werd aan banden gelegd door Julian Middelkoop met daarachter Bo Oppe als back up. Het was aan de erg goed spelende Jitte Janssen en Merijn Sevenhuysen te danken dat Avanti scorend mee kon blijven komen. Na de 0-2 maakte Stefan Hogervorst gelijk (2-2). Bij 3-3 pakte KCC weer twee doelpunten voorsprong die door Avanti bij 7-7 door Jitte en Merijn weer geëgaliseerd werd. De score bleef gelijk opgaan tot aan de 10-10. Na een time-out van KCC coach Frits Wip werd het KCC spel meer verlegd naar de dames en dat had gelijk rendement. Door damesdoelpunten van Ruth Sprey (2x) en Anouk Edens werd het 10-13. Op 10-12 had Avanti | Post Makelaardij nog een strafworp gemist en dat was een zure. In plaats van 11-12 gingen de ploegen met een 10-13 stand de rust in.

Ook weer speelminuten voor A1 junior Floor Munnik

In de eerste vijf minuten na de rust kregen de Pijnackernaren via tweemaal Judith Goedendorp en Jitte Janssen weer de aansluiting (13-14). Echter het was KCC dat de regie weer in handen nam en uitliep naar maar liefst 13-19 met nog een kwartier te spelen. Even leek het erop dat de wedstrijd gespeeld was maar slim tactisch wisselen van Marrien Ekelmans en Niels van der Steuijt bracht Avanti weer terug in de wedstrijd. Vooral het steeds inbrengen van Jordi van Zuidam in de aanval bracht veel meer gevaar. Verdedigend had vooral het eerste verdedigingsvak de zaken goed voor elkaar en liet KCC een aantal maal door de schotklok gaan.

Leuk om Sijmen van den Bergh weer eens bij Avanti te zien. Hij speelt momenteel erg goed bij Fortuna/Delta Logistiek 2.

Met nog drie minuten op de klok had Avanti | Post Makelaardij de achterstand ingehaald en stond er 21-21 op het scorebord na een afstandstreffer van Jitte Janssen. Direct aan de andere kant was het Tessa Noordzij die voor de 21-22 zorgde waarna Jordi van Zuidam een zelf verdiende strafworp benutte. Helaas werd Avanti niet beloond met een punt want in de laatste minuut was het weer een KCC dame die met scherp van afstand schoot. Eindstand 22-23.

De 21-21 gelijkmaker van Jitte Janssen

Toch biedt deze wedstrijd Avanti | Post Makelaardij veel perspectief voor de komende wedstrijden. De Pijnackernaren zitten er elke keer dichtbij en als deze ontwikkeling doorgezet gaat worden valt het muntje vanzelf een keer de Pijnackerse kant op.

Doelpunten: Merijn Sevenhuysen (5), Jordi van Zuidam (5), Judith Goedendorp (4), Jitte Janssen (4), Stefan Hogervorst (3) en Tom Snaphaan.

Link foto’s

Andere uitslagen:
TOP(A) – HKC (Ha) 28-37
Rohda – Fiks 17-33
Nieuwerkerk – AW.DTV 29-25

Programma zaterdag 14 December:
16:30 uur HKC (Ha) – Nieuwerkerk
16:45 uur Fiks – Avanti | Post Makelaardij
20:00 uur KCC – Rohda
20:00 uur AW.DTV – TOP(A)

Stand Hoofdklasse A:

 

Back To Top