skip to Main Content

Een wedstrijd om qua resultaat snel te vergeten. Avanti | Post Makelaardij liep tegen de grootste nederlaag in de historie aan.  In het zaalseizoen 2017/2018 werd er in Gorredijk met 44-20 verloren van LDODK een verschil van 24 doelpunten. Deze zaterdag werd het een verschil van 25 doelpunten. Een erg goed en zuiver schietend Nieuwerkerk liet zien wat er op Hoofdklasse-niveau gevraagd gaat worden. Na een 8-17 stand bij de rust werd het in de tweede helft zelfs 17-42.

De ambities van Nieuwerkerk zijn bekend en met deze jonge talentvolle ploeg gaan ze zeker aan de deur van de Korfballeague kloppen als ze constant deze vorm gaan laten zien. Het gaat komend zaalseizoen voor hen een mooie strijd worden in de Zaal Hoofdklasse B met ploegen als Tempo, HKC (Ha) , Unitas en Wageningen. In de veldcompetitie hebben ze in de Overgangsklasse nog de pech om in de achtervolging te moeten op Unitas, maar deze ploeg zal meer van zich laten horen.  Met in de gelederen een zaterdag fenomenale Jop Brouwer ziet de toekomst er voor hen hoopvol uit.

Voor Avanti | Post Makelaardij was deze wedstrijd een goede wake-up call. Korfbal in de zaal vraagt duidelijk een andere intensiteit en spel dan op het veld. En beter dat je hier in een oefenwedstrijd hard mee wordt geconfronteerd dan in de echte competitie. En tegenstander Nieuwerkerk heeft laten zien hoe steil een leercurve kan lopen. Vorige week zaterdag kreeg Nieuwerkerk nog een lesje effectiviteit van DVO in Bennekom (39-19) en een week later werden de lessen al in praktijk gebracht.  Voor Avanti | Post Makelaardij duidelijk werk aan de winkel deze week om ook die stappen te gaan maken. In de zaal wordt hogere verdedigende druk verwacht en aanvallend is goede rebound key met minder statisch spel. Maar alle vertrouwen dat onze hoofdmacht deze handschoen gaat oppakken.

Doelpunten: Merijn Sevenhuijsen (5), Stefan Hogervorst (3), Manon Ballings (2), Judith Goedendorp (2), Arie Vingerling (2), Jordi van Zuidam (2) en Floor Munnik

Komende zaterdag opent Avanti | Post Makelaardij de zaalcompetitie in Barnveld tegen ODIK. Gelijk een belangrijke wedstrijd voor de punten. ODIK komt op het veld uit in de eerste klasse en staat daar halverwege de competitie in de middenmoot met 8 punten uit 8 wedstrijden.

 

 

Back To Top