Avanti | Post Makelaardij kon een spectaculaire openingsfase (3-0) geen vervolg geven. Na een snelle time-out was TOP op scherp gezet en werden de teugels aangehaald. De ploeg uit Pijnacker kreeg aanvallend geen meter ruimte meer en had moeite om zich onder de druk uit te korfballen. Halverwege de eerste helft was de stand alweer gelijk getrokken (4-4) en ging TOP met een kleine voorsprong de rust in (6-7).  Na de rust de 6-8 en halverwege de tweede helft had TOP de marge uitgebreid naar vier doelpunten verschil (9-13) en wist deze te behouden tot aan het einde (11-15).

Doelpunten: Tim van Dorp (3), Tom Snaphaan (3), Merel Knetemann, Lars Molijn, Nikki van Trigt, Kirsten Tuinder en Nathan Tuinder