De hoofdmacht van Avanti | Post Makelaardij is nog zoekende naar de juiste vorm, wat in een oefencampagne met veel verschillende vak-samenstellingen niet vreemd is. Er wordt hard getraind en dat gaat op een zeker moment renderen. Ook bij het eerste is het net als bij het tweede een enorm lastige puzzel om tot het finale team te komen omdat de spelers/speelsters elkaar weinig ontlopen. Dan is het net wat er qua vak het beste past.

Avanti | Post Makelaardij 1 – OVVO 1  14-8

Een mooi weerzien met de oud trainers Erwin van der Putten en Auke van Gemert, die nu coaches bij OVVO zijn. Ondanks de snelle 2-0 voorsprong via Merel en Nikki speelden de Pijnackernaren geen beste eerste helft. Ook veel fysieke duels, waarop de scheidsrechter op een gegeven moment zelfs aangaf dat “handbal op een ander veld gespeeld dient te worden”. Na een 5-6 achterstand bij de rust werd een veel betere tweede helft op de mat gelegd waarbij de focus lag op het beter samenspelen als vak in plaats van de fysieke duels met de tegenstander opzoeken. OVVO scoorde nog maar twee doelpunten in de tweede helft en Avanti negen wat een 14-8 eindstand opleverde.

Doelpunten: Jordi (3), Judith (2), Nikki (2), Vincent (2), Kirsten, Lars, Merel, Stefan en Tom S.

Avanti | Post Makelaardij 1 – Tempo 1  8-10

In de veldcompetitie gaat Avanti tegenstander Tempo ook weer tegenkomen. Deze middag werd wel duidelijk dat je niet teveel vrije ballen moet weggeven want de Tempo-dames zijn spatje zuiver van deze afstand. Vier van de tien Tempo doelpunten kwamen namelijk uit een vrije bal.  Beide teams speelden niet op volle oorlogssterkte vanaf de start, kennelijk om niet al teveel prijs te geven. Aan de andere kant kennen beide verenigingen elkaar zeer goed en zullen er weinig verrassingen zijn over hoe er gespeeld gaat worden in de competitie. Zowel de eerste als de tweede helft eindigde in een 4-5 stand waarmee Tempo een 8-10 overwinning behaalde.

Doelpunten: Judith (2), Kirsten (2), Merel, Nathan, Stefan en Tim.