Een zeer goede overwinning van Avanti | Post Makelaardij 2 tegen SKF 3. Een prima eerste helft bezorgde de ploeg uit Pijnacker de overwinning. Na een 11-6 voorsprong bij de rust werd een 22-19 overwinning behaald.

De eerste twee aanvallen van Avanti waren gelijk twee doelpunten via Lars Molijn en Kirsten Tuinder. Na de 3-1 was het weer de eerste aanval die zeer doeltreffend was. Met een onder de korf heersende Ruben Louwerse was het heerlijk herhalen. Lars Molijn breidde de voorsprong uit naar 5-1. Binnen drie minuten had SKF echter de stand weer gelijk getrokken (5-5).  Aanvallend werd de opdracht om sneller de rebound te pakken en sneller op te lossen. Na de 6-6 werd dat ook opgepakt en via een run van vijf doelpunten achter elkaar (Lars Molijn, Danielle Hogervorst, Tim van Dorp 2x en Kirsten Tuinder) werd een 11-6 ruststand bereikt. Voor Tim van Dorp was het weer goed om minuten te maken in het tweede na zijn lange afwezigheid vanwege een blessure.

Na de rust kwam Pim Molijn voor Tim in het veld. In de beginfase moest hij het vizier nog even op scherp zetten, maar toen dat gebeurd was vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. SKF kwam halverwege de tweede helft nog terug naar 14-12, maar Avanti | Post Makelaardij herpakte zich tijdig en stoomde door naar 20-14 en was de wedstrijd gespeeld met nog zes minuten te spelen. Ook Nathan Tuinder mocht nog voorzichtig wat minuten spelen na het verwijderen van zijn verstandskies en ondanks die kies was hij het scoren niet verleerd, Zijn eerste schot ging er gelijk in bij 17-12 en later maakte hij ook nog de 20-14. In de slotfase liet Avanti het nog even lopen maar de overwinning kwam geenszins in gevaar. Eindstand 22-19.

Doelpunten: Pim Molijn (5), Lars Molijn (4), Kirsten Tuinder (3), Tim van Dorp (2), Danielle Hogervorst (2), Nathan Tuinder (2), Marlon van Wijk (2), Amber van Leuveren en Amy Peper

Amy Peper trefzeker achter de korf voor de 15-12
Nathan Tuinder verstandskiesje minder, maar nog altijd trefzeker. Eerste schot was gelijk een doelpunt!