Skip to content

Tegen runner up TOP had het 2e een moeilijke middag. De schotloosheid van Avanti kan in de eerste helft nog gecamoufleerd worden door hetzelfde slechte schorpercentage van TOP. Maar na rust is alles anders en krijgt Avanti een lesje in gretigheid. Aan Avantikant kan alleen Amy zich in gretigheid meten en speelt een keihard duel tegen Petra van Belzen. Het duel wordt op punten gewonnen door Petra.

Na 6-6 in de eerste helft kan Avanti nog welglopen tot een wat geflatteerde 9-6 voorsprong bij rust. Na de thee is TOP oppermachtig en draait in 5 minuten de stand om naar een 9-11 voorsprong. Ondanks verwoede pogingen kan Avanti niet meer aanhaken bij TOP. Jammer, want met iets meer scherpte bij de spitsen had er veel meer in gezeten. Heel veel gemiste kansen, vooral van dichtbij, helaas.  Eindstand 17-23. Tekenend is dat de laatste Avantitreffer pas de eerste van Nathan is. Volgende week naar GKV in Gorkum. GKV is Avanti nu gepasseerd op de ranglijst na winst op Oranje Wit

Doelpunten: Lars Molijn (7) , Oim Molijn en Kirsten Tuinder (3) , Amy Peper, Ruben Louwerse  en Nathan Tuinder.