skip to Main Content

Ook voor Avanti | Post Makelaardij 4 stond de laatste wedstrijd van het veldseizoen 2021/2022 op het programma. Van tegenstander Tempo was in de uitwedstrijd met  12-17 gewonnen en gezien de stand op de ranglijst lag een overwinning in de lijn der verwachtingen. Het werd echter niet zo’n eenvoudig potje. Kansen waren er te over, maar het afrondingspercentage was uitermate laag. De Tempo-yell bij de start van de wedstrijd was: “1-2-3 Winnen” en de geel-zwarten leken de daad bij het woord te voegen.  De ploeg uit Alphen zette Avanti | Post Makelaardij op een 0-2 achterstand en na de 1-2 van Marijn werd het 1-4. Waarna Stefan zijn team aanspoorde met “We moeten echt goals gaan maken” na de zoveelste gemiste kans.

Stefan gaf zelf het goede voorbeeld met een doelpunt van afstand en coach Gommert bracht de eerste wissels in het veld. En dat sorteerde effect: via Maayke en Michelle werd het gelijk (4-4). En na de 4-6 waren het Maayke (met een waanzinnige tip-in goal) en Marijn (doorloop) die de stand op 6-6 brachten. Via Stefan en een quasi buzzer-beater werd de ruststand bereikt (7-7).

In de tweede helft zouden de doelpunten nog schaarser zijn, maar zat Avanti | Post Makelaardij wel elke keer aan de goede kant van de score. Ruben en Marijn voor de eerste twee doelpuntenmarge (9-7), en na de 9-8 was het Emiel (of Noot moet ik zeggen?) voor de 10-8. Vervolgens Tempo weer een aansluitingstreffer, waarna Ruben van afstand voor de 11-9 zorgde waarna de eindstand 11-10 werd. Vlak voor tijd de applauswissels voor de afscheidnemende Michelle, Emiel en Marijn. Met een overwinning nam het drietal afscheid na een mooie Avanti-carrière. Alle drie zijn ze nog jong zat, dus wie weet zit er statiegeld op en komen ze nog retour;-)

Smetje (of zeg maar beter grote smet) op de feestvreugde was de blessure die coach Gommert na afloop opliep bij het touwtje springen. Hij wilde laten zien dat hij nog kon touwtje springen, maar bij het neerkomen schoten helaas beide knieschuiven uit de kom. De linker schoot snel weer terug, maar bij de rechter is de pees gescheurd. Gommert is zondag geopereerd en de pees is weer vastgezet. Nu moet hij gaan herstellen, wat erg lastig is zolang hij beide benen gestrekt moet houden. We hadden Gommert een mooiere afsluiting van zijn coach-loopbaan gegund, maar wensen hem heel veel sterkte met het herstel!!

Doelpunten: Marijn (3), Maaike (2), Ruben (2), Stefan (2), Emiel en Michelle

Foto’s

Michelle zorgde voor de gelijkmaker naar 4-4
Maayke met een zeer fraaie tip-in (echt een wereld goal) de 5-6…
….met terechte felicitaties van Marijn voor Maayke
Zeer fraaie doorloop van Marijn voor de 6-6
Stefan: “We moeten nu echt goals gaan maken” Gelukt! En de eerste voorsprong bij 7-6.
Vrije bal van Ruben betekende de 8-7
Super dat Sterre weer helemaal hersteld staat te korfballen!
Dennis, heer en meester onder de korf
Hoe kan ik die bal nu weer missen……
Bloemen voor de afscheidnemende Emiel. Voorlopig horen we geen “Noot” meer over het veld schallen….
…en gaan we de watervlugge doorlopers van Marijn missen….
…. en kunnen geen achter de korf scores van Michelle meer bewonderen
Mooie afsluiting van een leuk seizoen voor Avanti | Post Makelaardij 4
En we wensen Gommert een voorspoedig herstel na zijn Spookie-blessure. Benieuwd trouwens wat de chirurgen van zijn sokken vonden ;-)

 

 

Back To Top