Een knappe overwinning van Avanti | Post Makelaardij A1 tegen Die Haghe A1. Avanti heeft het al jaren lastig tegen deze Haagse opponent. Bij beide ploegen staat er dit jaar een verjongd team op het veld en het was aftasten hoe de krachtsverhoudingen dit seizoen lagen. Bij de Pijnackernaren zijn Floor Munnik, Yvette Nootenboom en Tim van Dorp doorgeschoven naar de Avanti-seniorenselectie. Hun plaatsen zijn opgevuld vanuit de A2 en de B1. Hierbij viel Josan in zeer positieve zin op door haar goede afrondingspercentage van afstandsschoten. Ook nieuw dit seizoen is trainer-coach Peter Boes die samen met Stefan Hogervorst het team gaat ontwikkelen en begeleiden naar een hoger niveau.

De start was voor Avanti | Post Makelaardij met gelijk twee doelpunten voor de eerste aanval via Mark en Josan. Die Haghe had in deze fase moeite met de verdedigende druk van de Pijnackernaren, maar wisten daar in de loop van de eerste helft onderuit te komen. Bij 6-6 was de stand weer gelijk en nam Die Haghe het voortouw in het scoreverloop bij 6-7 en 7-8 wat tevens de ruststand was.

Na de rust pakten de ploeg uit Den Haag de eerste marge naar twee verschil (7-9). Josan en Pim egaliseerden weer, maar bij 11-11 liep Die Haghe weer uit naar 11-13. Via een aantal wissels met Renske en Lars in de ploeg kreeg Avanti | Post Makelaardij meer overwicht in de rebound en dat vertaalde zich in meer schotkansen en doelpunten. Via een reeks van vier doelpunten achter elkaar (Famke, Pim, Jasper en Luke) liep Avanti uit naar twee doelpunten verschil (15-13). Om en om scorend bleef dit verschil in stand tot de laatste aanval waarbij Jasper en Merel er via schoten van afstand zelfs vier verschil van maakten. Eindstand 20-16.

Doelpunten: Josan (5), Jasper (3), Luke (3), Pim (3), Famke (2), Merel (2), Mark (2)