skip to Main Content

Na de monsteroverwinning van 20-5 op Phoenix A1 vorige week in Zoetermeer, stond zaterdag voor Avanti | Post Makelaardij A3 de volgende derby op het programma. Tegenstander was deze keer weer een A1 team en nu van DES uit Delft.

Het werd wederom een zeer doelpuntrijke wedstrijd waarbij de ploegen elkaar in de eerste helft niet veel ontliepen. In de tweede helft schakelde Avanti | Post Makelaardij een tempootje erbij en werd het verschil gemaakt.

De ploeg uit Pijnacker speelde met drie “vakken” waarbij gedurende de wedstrijd tweemaal een volledig vak werd vervangen. Elk vak had echter voldoende lengte om de rebound te verzorgen en daarmee kon er veel geschoten worden. En coaches Rudolf, Koen en Tim gaven voortdurend tips om het spel nog beter te maken.

Met de rust was de stand 8-7 in het voordeel van Avanti | Post Makelaardij. In de bespreking gaf Koen aan dat direct het gas op die lollie moest in de tweede helft en dat gebeurde ook. Met doelpunten van Amy, Kasper, Tygo en Jona liep Avanti weg van DES naar 12-7. Er was een aantal zeer mooie combinaties bij waaruit gescoord werd. Tygo hielp Kasper aan een doelpunt en Sven bracht Jona goed in stelling.

Deze marge gaf Avanti | Post Makelaardij niet meer weg en won uiteindelijk met 18-13. Na twee wedstrijden heeft de ploeg van Rudolf, Koen en Tim al 38 doelpunten gemaakt mede dankzij de goede rebound.

Doelpunten: Thijs (4), Kasper (3), Jona (3), Tygo (3), Maud (2), Amy, Luna en Steffan

Link foto’s

Deze zaterdag was het nog zonder publiek, maar volgende week tijdens de kampioenswedstrijd mogen er weer toeschouwers op het veld zijn (wel op 1.5m afstand). Om 15.30 uur thuis tegen OZC A2. OZC A2 heeft verloren van DES A1 met 11-7 maar dik gewonnen van Phoenix A1 met 16-8.

Stand:
1. Avanti A3 2-4 (38-18)
2. OZC A2 2-2 (23-19)
3. DES A1 2-2 (24-25)
4. Phoenix A1 2-0 (13-36)

Avanti | Post Makelaardij A3 speelt in prachtige shirts mede gesponsord door SKP (Stichting Kabeltelevisie Pijnacker)
Maud bracht Avanti | Post Makelaardij de eerste voorsprong naar 2-1
Drie doelpunten van Tygo
Opperste concentratie bij Amy
Bespreking in de rust… Stilte voor de storm. “Gas op de lollie” en Avanti liep uit van 8-7 naar 12-7
Doelpunt Kasper in de maak
Mooie combinaties tussen Sven en Jona
Met drie vakken spelen betekent altijd een vak aan de kant, hier Kasper, Tygo, Rowena en Eva
Uh, wat zien we hier? Kees als scheidsrechter Avanti in opleiding?? In het kader van een leven lang blijven leren?
Oef, gaat dat goed met de rechterenkel van Thijs…..
Luna scoort de 14-9
Thijs heel effectief met kansjes onder de korf. Werd topscoorder met 4 doelpunten.
De aanhouder wint! Steffan scoort de 18-11
Back To Top