skip to Main Content

Een heel bijzonder en spannend scoreverloop bij de wedstrijd tussen Avanti | Post Makelaardij C1 en PKC/Vertom C1 in de Hoofdklasse D. De ploeg uit Pijnacker startte veel scherper aan de wedstrijd en nam een 5-1 voorsprong, maar verloor daarna de controle. PKC kwam terug en liep zelfs uit naar 5-7 en hield deze twee doelpuntenmarge vast tot 1 minuut voor tijd (9-11). De winst leek naar Papendrecht te gaan, maar Avanti had een zeer sterk slotoffensief en met twee doelpunten van afstand binnen de minuut werd er nog een gelijkspel uitgesleept. Eindstand 11-11.

In de veldcompetitie komt Avanti | Post Makelaardij met drie jeugdteams uit in de Hoofdklasse, een goede ontwikkeling voor de vereniging. Avanti | Post Makelaardij C1 is er daar één van. Uit de drie wedstrijden tot nu toe werd net verloren van Deetos en Nieuwerkerk en ruim gewonnen van Maassluis. PKC had twee keer gewonnen en eenmaal gelijk gespeeld vooral tegen ploegen onderaan de ranglijst. Voor coaches Luke en Punyapat was dit een mooie krachtmeting om te zien hoever het C1 kon meekomen.

De coaches van PKC hamerden bij het inschieten er al op dat het allemaal een tandje scherper moest om goed aan de wedstrijd te beginnen. Ze hadden kennelijk al gezien dat het wat slapjes was. Avanti | Post Makelaardij kwam wel sterk uit de startblokken. De eerste aanval, die vandaag gemakkelijk tot doelpogingen en doelpunten kwam, zorgde voor een 2-0 voorsprong door Simon en Jasmijn. En na de 3-0 van Tess en de 3-1 werd weer het volle pond uit de aanval gehaald en liepen de Pijnackernaren uit naar 5-1 (weer via Simon en Jasmijn).

PKC/Vertom had een lengte-overwicht versus Avanti maar kon dat aanvankelijk onvoldoende uitbuiten. Na een time-out kwam PKC terug in de wedstrijd. Met de rust was de achterstand terug gebracht naar 5-4. Na de rust ging PKC verder waar het gebleven was en kwam het gelijk met Avanti en liep het zelfs uit naar 5-7. Waar de eerste aanval van Avanti zowel van afstand als op de doorbraak kon spelen, was in de tweede aanval de variatie wat minder. Door het lengteverschil werd daar meer op de doorbraak gespeeld en waren de aanvallen meer voorspelbaar.

Mooi was het om te zien hoe Avanti de verdedigende druk bij het uitverdedigen de hele wedstrijd uitvoerde. Deze inzet zou later in de wedstrijd beloond worden. Het nemen van strafworpen is nog een mooie oefening voor de komende trainingen, Avanti | Post Makelaardij liet drie strafworpen onbenut.

Met een aantal (vak)wissels probeerden de coaches Luke en Punyapat het tij te keren en zij zouden daarin slagen. De marge bleef na de 5-7 aanvankelijk op twee verschil hangen (6-8 en 7-9). Via twee schoten van afstand zorgde Merijn voor de gelijkmaker (9-9), maar gelijk liep PKC weer uit naar 9-11. Er was nog 1 minuut te spelen en de wedstrijd leek gespeeld. Maar Avanti | Post Makelaardij bleef er in geloven en knokte zich naar een welverdiend gelijkspel. Via schoten van afstand van Zoë en Melle werd de eindstand 11-11. Een mooie apotheose van een bijzonder scoreverloop.

Avanti | Post Makelaardij C1 heeft nu de top 3 van de ranglijst gehad en zal de komende weken moeten laten zien dat ze de kwaliteiten hebben om aan te sluiten bij de top 4 van deze hoofdklasse.

Doelpunten: Merijn (3), Jasmijn (2), Simon (2), Fenna, Melle, Tess en Zoë.

Foto’s

Andere uitslagen:
Nieuwerkerk C1 – Albatros C1 18-12
Vitesse C1 – DeetosSnel C1 3-13
Maassluis C1 – Sporting Delta C1 13-11

Stand:

Openingsdoelpunt van Simon van achter de korf
En de 2-0 van Jasmijn
Tess gevaarlijk met doorbraken, zij zorgde voor de 3-0
Melle stond prima te rebounden
De 5-1 uit een doorloop van Jasmijn
Bas klaar voor de aangeef op Tess
Merijn zeer belangrijk met drie doelpunten en de laatste assist op de 11-11 van Melle
Strafworp van Lucas
Lucas in de aangeef
Veel schotkansen en doelpunten van Merijn

In de allerlaatste seconden scoort Melle de gelijkmaker. Vreugde is terecht enorm bij Melle en coach Punyapat!

Mooie emotie van Melle. De 11-11 scoren uit een assist van Merijn was grote klasse

 

Back To Top