Avanti | Post Makelaardij E1 blijft maar winnen, deze zaterdag was het E1 een maatje te groot voor Valto E1 uit De Lier. In het eerste kwart gingen de doelpunten nog gelijk op (4-4), maar vooral in het tweede kwart (7-0) en het vierde kwart (8-0) sloeg het team van Britt en Kees toe. In de uitwedstrijd was een monsterscore behaald van 9-38. Zoveel werd het deze keer niet maar nog steeds vielen er genoeg ballen door het mandje. Na een 11-4 ruststand werd de einduitslag 26-7. Hierdoor staat het E1 nog steeds aan kop samen met ONDO (G) E1 en zal de beslissing om het kampioenschap waarschijnlijk vallen in het onderlinge duel op zaterdag 9 maart.

Trainer-coaches Britt en Kees zijn de laatste weken bezig om de kinderen zowel met links als rechts te laten gooien, goed te laten kijken waar de kansen liggen (wie staat er vrij) en de opstelling goed over het vak te verdelen. Daar zag je vandaag al een aantal keer wat van terug. Niet alleen naar de eigen kansen kijken maar wie staat er nog beter voor. Naast het leren hoe er gekorfbald moet worden, moest er vandaag ook aandacht besteed worden hoe je schoenveters moet strikken. Scheidsrechter Yvette Nootenboom moest het spel meermaals stilleggen voor los zittende veters. Dat wordt toch nog een keer checken of die schoenveterdiploma’s wel gehaald zijn…..

Alle kinderen konden vandaag tot mooie kansen en doelpunten komen. Bij de stand 5-4 had elke speler al éénmaal gescoord. De toeschouwers zagen vandaag diverse soorten doelpunten van balletjes onder de korf tot verre afstandsschoten. En er waren ook mooie doorloopballen aangegeven vanuit het voorveld bij. Op die laatste was zeker getraind. Volgende week gaat het E1 naar Den Haag waar het later op de middag (15.55 uur) tegen Die Haghe E1 gaat spelen.

Doelpunten: Simon (9), Jasper (7), Freek (4), Saar (4) en Juul (2).