Skip to content

Een toch wel teleurstellende afsluiting van de Zaalcompetitie in de Viergang. Het in groten getale opgekomen publiek had wel zin in een mooie overwinning in de laatste zaalwedstrijd van Jordi van Zuidam. Maar zover kwam het niet. Fiks was zeker niet naar Pijnacker gekomen om er een gezapig potje van te maken. Er stond niets meer op het spel, maar van beide kanten ging de beuk er flink in. En ook aan de kant leek het er niet op dat er niets meer op het spel stond.  Tot nu toe is het Avanti in de Hoofklasse niet gelukt een punt te pakken tegen Fiks in de Hoofdklasse. Ook op het veld werd 4 keer verloren.

Merijn topscorer in de zaalcompetitie met 66 treffers. Deze wedstrijd ook toegetreden tot de club van 100.

Zoals vaker deze competitie weer een prima eerste helft van Avanti.  Het eerste schot van Jordi is gelijk raak. En verder belanden bijna alle ballen die hij verder aanraakt in de eerste helft in de korf . Maar liefst 8 treffers voor hem in de 1e helft uit 15 pogingen. Een ongekend percentage van 53%. En wat is het jammer dat we Jordi niet meer gaan zien in de Viergang.   De 10-9 van Merijn, die pittige duels met Mart Hortensius uitvecht, is al weer de 100e voor hem dit seizoen.

judith fiks
Judith topscorer in de Zaalcompetitie bij de dames met maar liefst 48 treffers.

Na een aantrekkelijke 1e helft gaan de ploegen bij 16-15 aan de thee.

Ook in de tweede helft een prima start van Avanti. Vrij snel een voorsprong van drie door Judith en Stefan. 18-15 voor. Niets aan de hand zou je denken. Maar Fiks laat het er zeker niet bij zitten en komt langzaam terug. Het prachtige schotpercentage van 30% van Avanti in de eerste helft kakt in de tweede helft helemaal in elkaar. Vooral in het 1e aanvalsvak. Weinig wil er nog lukken. Voor Jordi in de tweede helft 1 op 21, wat een verschil met de 1e helft. Fiks ruikt zijn kans en komt stevig spelend terug tot 20-20. En sprint daarna weg naar een 20-24 voorsprong.  De wedstrijd is volledig gekanteld. Jordi krijgt 2 minuten voor tijd nog een wel verdiende publiekswissel en een open doekje van het publiek. De eindstand wordt 23-25.

Publiekswissel voor Jordi in zijn laatste zaalwedstrijd

Volgend jaar gaat Avanti in de Overgangsklasse proberen weer snel terug te keren naar de hoofdklasse.