skip to Main Content

Laten we om te beginnen eerst onze pet maar eens diep afnemen voor deze mooie groep. Vorig jaar gedegradeerd in de zaal, althans dat werd toen nog gedacht, maar toch met zijn allen afgesproken de schouders er onder te zetten en allemaal door te gaan. En nu na een zwaarbevochten overwinning op Groen Geel trots aan kop op het veld  in Hoofdklasse B. Hoe vreemd kan het lopen. Vorig seizoen werden er moeizaam punten gehaald en viel het kwartje meestal de verkeerde kant op. Ook werd thuis kansloos van Groen Geel verloren. Maar hoe anders nu. Na een bikkelharde wedstrijd trekt Avanti na 10-10 bij rust met 22-19 de wedstrijd naar zich toe. En voor wie er ooit nog eens zegt dat korfbal een sport voor watjes is, laat je nakijken. Wat een strijd, wat een bikkels. Kortom een prachtige middag op de Groene Wijdte. Een heerlijk zonnetje en wat verassingen aan de kant. We zien Jordi op de bank zitten, met korfbalschoenen aan. Huh, dat is toch wel een verassing.  Maar wel een prettige. Want voor spelers als Jordi kom je kijken. En verder ook Niels van der Steuijt aan de kant. Hij vervangt de zieke Tom Kalkman en neemt  samen met Henk Jan de honneurs waar.

Twee oude bekenden er weer bij, Niels en Jordi

Avanti start met voor de korf Tom, Stefan, Nikki en Floor. Verdedigend starten Judith, Jitte, Merijn en Arie. Floor gaat de dekking van Fenna Jagtman, overgekomen van TOP / Litta uit Sassenheim, op zich nemen en Merijn krijgt de zware taak Kevin Dik aan banden te leggen. Deze twee heren vechten dan ook pittige duels uit waarbij Merijn zich goed laat gelden. Groen Geel is duidelijk gekomen om er een stevig potje van de maken. Nieuwe coach Daniël Harmzen ( ook over van TOP ) is de ploeg  aan het voorbereiden op het komende KorfbalLeague seizoen. Daar moet je een stootje kunnen hebben om je staande te kunnen houden. Dat is wel aan Harmzen toevertrouwd want hij hield zelf ook van een stevig potje. Scheidsrechter Smits en assistent van der Meer hebben dan ook hun handen vol aan de wedstrijd.

Wat een wilskracht van Merijn. Kort hierna wordt hij keihard opgevangen door Carlo de Vries

In de eerste helft is Groen Geel de bovenliggende partij. Avanti loopt de hele eerste helft achter de feiten aan. Na een kwartier spelen is de stand 2-5 in het voordeel van Groen Geel. Groen Geel mist dan een strafworp en Avanti komt langzaam terug. Pas vlak voor rust wordt door Judith de gelijkmaker aangetekend, we gaan rusten bij 10-10. Met haar vierde treffer in de eerste helft houdt zij Avanti op de been. Judith is duidelijk in topvorm dit seizoen.

Judith op scherp vandaag en houdt Avanti in de race met 4 treffers in de eerste helft

In de tweede helft begint Avanti meer grip op de harde wedstrijd te krijgen. Af en toe wordt het erg onvriendelijk. Regelmatig liggen er spelers op de grond. Maar waar vorig seizoen Avanti zich nog wel eens liet intimideren blijft  het nu lekker door knokken. De irritatie wordt overgelaten aan de tegenstander. Het kost Thomas Schagen uiteindelijk geel, na een overtreding op Arie. Arie draait zijn hand overigens ook niet om voor een stevig potje en staat als vanouds te bikkelen onder de korf. De tweede helft verloopt uiterst boeiend. Tot 16-16 gaat het gelijk op. Bij 14-15 mist Stefan nog een kostbaar stipje maar wordt door Nikki gecorrigeerd van afstand. Inmiddels heeft Jordi ook zijn rentree gemaakt. Hij is duidelijk een paar kilotjes aangekomen maar daar is in het veld weinig van te merken.  Jordi neemt de plek van Arie in, verdedigend. Al heel snel krijgt hij een stip tegen vanwege herhaalde overtredingen. En dat terwijl hij nog nauwelijks een bal aangeraakt heeft. Blijkbaar heeft de scheidsrechter niet door dat hij net in  het veld is. Maar ook dan blijft iedereen rustig en laat zich niet van de wijs brengen.

Nikki belangrijk met 3 treffers van afstand, vrije ballen en strafworp wilden er deze wedstrijd niet in

Vanaf 16-16 speelt Groen Geel meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Veel frustratie. Avanti profiteert hier slim van. Twee fraaie treffers van afstand van Tom betekenen 18-16 en ineens lijkt de overwinning mogelijk. Als Nikki 5 minuten voor het einde van de wedstrijd fraai vanaf de achterlijn 21-17 aantekent is de wedstrijd gespeeld. Linda komt in de slotfase nog in het veld voor Nikki. Eindstand 22-19.

Tom schiet met 2 treffers van afstand Avanti naar een belangrijke 18-16 voorsprong

Een prachtig resultaat tegen KorfbalLeague ploeg Groen Geel behaald door keihard werken en erin blijven geloven.  Volgende week als trotse koploper een semi-thuiswedstrijd bij De Meervogels in Zoetermeer waar oude bekende Rick Nell momenteel de scepter zwaait.

Grote blijdschap, de punten zijn binnen

Tot slot nog een statistiekje, al weer de 25e wedstrijd van Merijn voor Avanti. En in al deze wedstrijden kwam hij tot scoren. Gemiddeld zelfs  meer dan 4 per wedstrijd. Merijn is momenteel de enige Avantiaan die op 100%  scoren staat na minimaal 25 wedstrijden in 1 te hebben gespeeld. Duidelijk natuurlijk wie er op plek 2 staat…. Rick vd Blink met 143 wedstrijden gespeeld en in 141 wedstrijden gescoord en 5.3 gemiddeld ( 98%).

Doelpunten:  Judith (5) Stefan (5) Merijn (3) Tom (3) Nikki (3) Jitte (2) Arie (1)

Uitslagen:
Rohda – Swift 12-19
Tempo – Sporting Delta 19-19
Meervogels / Física 20-16

Stand:

Back To Top